Articole

Slujba arhierească în străvechiul așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia

10 Nov 2019
14:44

Duminică, 10 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească în biserica Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au participat Preacuviosul Părinte Arhimandrit și stareț, Rafail Mîț, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioșii părinți stareți ai mănăstirilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și studenți ai Facultății de Teologie din București, dirijați de preacucernicul preot profesor Cătălin Stanciu.

În cuvântul său, Preasfinția Sa a vorbit despre pericopa evanghelică cu samarineanul milostiv care s-a făcut aproapele celui căzut între tâlhari, îndemn pe care ni-l face Mântuitorul Iisus Hristos, îndemn deosebit de actual în zilele noastre.

În călătoria spirituală a postului care va începe peste patru zile, Postul Nașterii Mântuitorului Iisus Hristos, să mărturisim calitatea noastră de fii ai lui Dumnezeu prin faptele noastre și astfel să devenim aproapele celui aflat în nevoie.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pentru odorul adus credincioșilor din Bărăgan, Icoana Preasfintei Născătoare de Dumnezeu de la Mănăstirea Adam.

Preacuviosul Părinte stareț Arhimandritul Rafail, vicar eparhial, a mulțumit Preasfinției Sale pentru dragostea arătată obștii monahale din Mănăstirea „Sfinții Voievozi” din Slobozia și credincioșilor care au venit la Sfânta Liturghie și tuturor credincioșilor care cu răbdare s-au închinat la Sfănta Icoană.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți pelerinii care s-au închinat la icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam.

Credincioșii încă sunt așteptați să se închine și să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 11 noiembrie 2019, apoi, după Sfânta Liturghie se va întoarce la Mănăstirea Adam din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

 Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor