Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Hramul de toamnă al Mănăstirii „Sfinții Voievozi” din Slobozia încununat de către doi ierarhi ai B.O.R.
Noutati
08-11-2019 16:02

Vineri, 8 noiembrie 2019, străvechiul așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din municipiul de Reşedinţă Episcopală, Slobozia şi-a sărbătorit hramul. Această sărbătoare ortodoxă a Sfinților Arhangheli a adus bucurie duhovnicească pentru foarte mulți credincioși din Bărăgan.   

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, înconjurați de preacuviosul părinte stareţ, arhimandritul Rafail, vicar eparhial și un ales sobor de preacucernici părinţi consilieri, părinţii protopopi şi diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de câțiva membrii ai Coralei „Sfântul Mina” a Protopopiatului Slobozia și elevi ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos a ținut cuvânt de învățătură la pericopa evanghelică şi au vorbit despre prezenţa şi lucrarea Sfinţilor Îngeri în viaţa noastră și despre Sfinţii Arhangheli, ocrotitorii Mănăstirii.

Preasfinţitul Episcop Vincențiu a adresat cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, pentru trimiterea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, din Arhiepiscopia Dunării de Jos, în orașul de reședință episcopală Slobozia, aducând mare folos duhovnicesc credincioşilor Eparhiei.

Preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Casian pentru odorul adus în cetatea Sloboziei, Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu pentru grija permanentă arătată Mânăstirii „Sfinții Voievozi” și a mulțumit tuturor credincioșilor și autorităților centrale, județene și locale care au participat la Sfânta Liturghie și care au venit să se închine la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului. Ca semn de recunoștință, Înaltpreasfinția Sa, a acordat  Preacuviosului părinte Arhimandrit Rafail, distincția „Crucea Sfântului Andrei“ .

 

După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos și Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor au binecuvântat toţi credincioşii prezenţi la slujbă.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până luni, 11 noiembrie 2019, ora 10:00, când se va întoarce la Mănăstirea Adam din Arhiepiscopia Dunării de Jos.

 Foto: Mihai Popîrlan/Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Sfântul Mucenic Dasie de la Durostorum sărbătorit la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia
Informeaza Centrul Eparhial
20-11-2019 13:17
Ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
20-11-2019 11:07
În prima duminică din Postul Crăciunului, Preasfințitul Vincențiu a participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Slobozia
17-11-2019 12:10
PS VINCENȚIU - O problemă teologică actuală: Frecvența împărtășirii mirenilor în Biserica Ortodoxă
17-11-2019 08:20

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Pelerini pe urmele sfinților athonițiConcert aniversar Credință și Tradiție – Primii 10 ani de activitate ai Coralei Sfântul MinaPopas duhovnicesc la Mănăstirea Sfinții Voievozi din SloboziaSăptămâna legumelor și fructelor donate – 2019
Calarasi
Fetesti
Pelerini din Parohia Ulmu, rugători la Maica DomnuluiManuale de religie pentru elevii claselor pregătitoare din Țăndărei
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Dar din dar…Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca aduce în fiecare zi de sâmbătă voia bună în sala de festivități a Protopopiatul UrziceniȘedință administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului OltenițaUn dar de la suflet la suflet!Ședința lunară a preoților din Protopopiatul LehliuPreoții Cercului Pastoral 5 din Protopopiatul Lehliu au vizitat Spitalul de Psihiatrie Săpunari
Informatii din Parohii si Manastiri
Sfinții români, fiii satului românesc- o nouă etapă a proiectului catehetic
20-11-2019 22:16
TELEGRAF:20-21-22 noiembrie, Sfinte Taine în comunitate: Spovedanie, Euharistie, MasluTemeiul duhovnicesc al activităților filantropice ale Bisericii
19-11-2019 12:24
18-11-2019 22:05
13 Noiembrie - Ziua Bibliei
18-11-2019 20:53
Binecuvântarea florilor toamnei
18-11-2019 18:07
A apărut calendarul bisericesc pentru anul 2020
18-11-2019 10:39