Articole

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam este în Slobozia

05 Nov 2019
18:50

Marți, 5 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu toți preoții Eparhiei noastre și peste 4.000 de credincioși au întâmpinat la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam din Arhiepiscopia Dunării de Jos, care a adus multă bucurie credincioșilor Eparhiei.

După oficierea slujbei de Te Deum, Preasfințitul Părinte Vincențiu a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos pentru dragostea arătată față de credincioșii din Bărăgan, prin trimiterea Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului în Eparhia noastră.

Toți cei prezenți au pornit într-o procesiune spre Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, important centru spiritual al zonei și cel mai vechi monument de artă religioasă din Eparhia Sloboziei și Călărașilor. Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului a fost depusă într-un baldachin spre închinare tuturor credincioșilor, alături de moaștele care străjuiesc Mănăstirea din Slobozia.

Pelerinajul a fost desfășurat cu ocazia sărbătoririi hramului „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” (08 noiembrie) al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia.

În ziua sărbătorii hramului Mănăstirii „Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil” (08 noiembrie) va fi săvârșită Sfânta Liturghie de către Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor și Înaltpreasfințitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, începând cu ora 09:00. La slujbă vor participa toți membrii clerici ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernicii părinți protopopi ai Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și preoți din municipiul Slobozia.

Duminică, 10 noiembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, va sluji Sfânta Liturghie arhierească, în biserica mănăstirii, înconjurat de un sobor de părinți consilieri ai Centrului Eparhial și preacuvioșii părinți stareți de la mănăstirile Eparhiei.

Sărbătoarea hramului se va încheia Luni, 11 noiembrie 2019, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește pe Sfinții Mina, Victor și Vichentie, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, va sluji Sfânta Liturghie arhierească, în biserica mănăstirii „Sfântul Mare Mucenic Mina” din curtea Centrului Eparhial.

La ora 12:00, tot în biserica – paraclis episcopal Sfântul Mare Mucenic Mina se va săvârși slujba de TE DEUM în semn de mulțumire pentru binecuvântările dăruite de Dumnezeu Chiriarhului nostru.

Toți credincioșii sunt așteptați să se închine și să se roage la Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam, ce va rămâne la Mănăstirea Slobozia până luni, 11 noiembrie 2019, după Sfânta Liturghie.

 Procesiunea cu Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Adam a fost transmisă live pe site-urile Asociației Lăcașuri Ortodoxe și pe întreaga Rețea Informațională a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.