Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Preasfințitul Vincențiu a slujit la parohia Gheorghe Lazăr
Noutati
03-11-2019 14:46

Duminică, 3 noiembrie 2019, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la parohia Gheorghe Lazăr cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Cristian Ștefan Munteanu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Laurențiu Cioranu, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a hirotonit întru preot pe diaconul Marian – Tiberiu Gorgan, pe seama Parohiei Luciu din cadrul Protopopiatului Fetești.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost împreună rugători și reprezentanții autorităților centrale, județene și locale.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat preacucernicului părinte paroh Cătălin Arpășanu și conslujitorului Laurențiu Moncea rangul de ICONOM,  pentru lucrarea jertfelnică depusă la înfrumusețarea parohiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, îndemnând credincioșii  ca din timpul dăruit nouă de Dumnezeu în această viață prin fapte bune, să zidească viața viitoare, în Împărăția lui Dumnezeu; să fie generoși cu cei în nevoie și în necazuri, așa cum și Dumnezeu este generos cu fiecare dintre noi, prin darurile Sale.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

La finalul slujbei, chiriarhul locului a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a dăruit cruciulițe pectorale copiilor prezenți într-un număr atât de mare la slujbă.

Foto: Mihai Popîrlan / Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Sfântul Mucenic Dasie de la Durostorum sărbătorit la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia
Informeaza Centrul Eparhial
20-11-2019 13:17
Ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
20-11-2019 11:07
În prima duminică din Postul Crăciunului, Preasfințitul Vincențiu a participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Slobozia
17-11-2019 12:10
PS VINCENȚIU - O problemă teologică actuală: Frecvența împărtășirii mirenilor în Biserica Ortodoxă
17-11-2019 08:20

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Pelerini pe urmele sfinților athonițiConcert aniversar Credință și Tradiție – Primii 10 ani de activitate ai Coralei Sfântul MinaPopas duhovnicesc la Mănăstirea Sfinții Voievozi din SloboziaSăptămâna legumelor și fructelor donate – 2019
Calarasi
Fetesti
Pelerini din Parohia Ulmu, rugători la Maica DomnuluiManuale de religie pentru elevii claselor pregătitoare din Țăndărei
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Dar din dar…Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca aduce în fiecare zi de sâmbătă voia bună în sala de festivități a Protopopiatul UrziceniȘedință administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului OltenițaUn dar de la suflet la suflet!Ședința lunară a preoților din Protopopiatul LehliuPreoții Cercului Pastoral 5 din Protopopiatul Lehliu au vizitat Spitalul de Psihiatrie Săpunari
Informatii din Parohii si Manastiri
Sfinții români, fiii satului românesc- o nouă etapă a proiectului catehetic
20-11-2019 22:16
TELEGRAF:20-21-22 noiembrie, Sfinte Taine în comunitate: Spovedanie, Euharistie, MasluTemeiul duhovnicesc al activităților filantropice ale Bisericii
19-11-2019 12:24
18-11-2019 22:05
13 Noiembrie - Ziua Bibliei
18-11-2019 20:53
Binecuvântarea florilor toamnei
18-11-2019 18:07
A apărut calendarul bisericesc pentru anul 2020
18-11-2019 10:39