Articole

Preasfințitul Vincențiu a slujit la parohia Gheorghe Lazăr

03 Nov 2019
14:46

Duminică, 3 noiembrie 2019, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a săvârşit Sfânta Liturghie la parohia Gheorghe Lazăr cu hramurile „Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavriil” şi „Adormirea Maicii Domnului”, Protopopiatul Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Cristian Ștefan Munteanu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Laurențiu Cioranu, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Seminarului Teologic a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a hirotonit întru preot pe diaconul Marian – Tiberiu Gorgan, pe seama Parohiei Luciu din cadrul Protopopiatului Fetești.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost împreună rugători și reprezentanții autorităților centrale, județene și locale.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat preacucernicului părinte paroh Cătălin Arpășanu și conslujitorului Laurențiu Moncea rangul de ICONOM,  pentru lucrarea jertfelnică depusă la înfrumusețarea parohiei.

În cuvântul de învăţătură, Preasfinţia Sa, a explicat sensul duhovnicesc al pericopei evanghelice despre bogatului nemilostiv și a săracului Lazăr, îndemnând credincioșii  ca din timpul dăruit nouă de Dumnezeu în această viață prin fapte bune, să zidească viața viitoare, în Împărăția lui Dumnezeu; să fie generoși cu cei în nevoie și în necazuri, așa cum și Dumnezeu este generos cu fiecare dintre noi, prin darurile Sale.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

La finalul slujbei, chiriarhul locului a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie și a dăruit cruciulițe pectorale copiilor prezenți într-un număr atât de mare la slujbă.

Foto: Mihai Popîrlan / Episcopia Sloboziei și Călărașilor