Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Parohia Sfântul Dumitru din Slobozia a sărbătorit 10 ani de la sfințire
Noutati
26-10-2019 15:11

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a mulţime de credincioşi.

Pentru cinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul acestei biserici, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu a fost adusă, încă din ziua de Miercuri, 23 octombrie, racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina, aduse de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Urziceni.

Credincioşii au simţit bucuria comuniunii și binecuvântarea lui Dumnezeu prin sfinţii Săi şi au înălţat rugăciuni înaintea sfinților lui Dumnezeu pentru sănătate şi mântuire la Sfânta Liturghie, săvârșită sub protia Chiriarhului împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.

Tot în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Marian – Tiberiu Gorgan, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Luciu din cadrul Protopopiatului Fetești.

În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte Episcop a vorbit despre exemplul de credinţă jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie, despre mărturisirea și trăirea credinţei ortodoxe în lumea secularizantă de azi. Preasfinția Sa i-a felicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală și socială a parohiei.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit (târnosit) biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din municipiul Slobozia.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a sfințit clopotnița cea nouă și cele două clopote în prezența credincioșilor veniți în număr foarte mare, dar și a reprezentanților autorităților locale și județene.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba săvârșită cu ocazia hramului parohiei și a felicitat pe toți credincioșii care poartă numele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Foto: Mihai Popîrlan / Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Sfântul Mucenic Dasie de la Durostorum sărbătorit la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia
Informeaza Centrul Eparhial
20-11-2019 13:17
Ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
20-11-2019 11:07
În prima duminică din Postul Crăciunului, Preasfințitul Vincențiu a participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Slobozia
17-11-2019 12:10
PS VINCENȚIU - O problemă teologică actuală: Frecvența împărtășirii mirenilor în Biserica Ortodoxă
17-11-2019 08:20

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Pelerini pe urmele sfinților athonițiConcert aniversar Credință și Tradiție – Primii 10 ani de activitate ai Coralei Sfântul MinaPopas duhovnicesc la Mănăstirea Sfinții Voievozi din SloboziaSăptămâna legumelor și fructelor donate – 2019
Calarasi
Fetesti
Pelerini din Parohia Ulmu, rugători la Maica DomnuluiManuale de religie pentru elevii claselor pregătitoare din Țăndărei
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Dar din dar…Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca aduce în fiecare zi de sâmbătă voia bună în sala de festivități a Protopopiatul UrziceniȘedință administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului OltenițaUn dar de la suflet la suflet!Ședința lunară a preoților din Protopopiatul LehliuPreoții Cercului Pastoral 5 din Protopopiatul Lehliu au vizitat Spitalul de Psihiatrie Săpunari
Informatii din Parohii si Manastiri
Sfinții români, fiii satului românesc- o nouă etapă a proiectului catehetic
20-11-2019 22:16
TELEGRAF:20-21-22 noiembrie, Sfinte Taine în comunitate: Spovedanie, Euharistie, MasluTemeiul duhovnicesc al activităților filantropice ale Bisericii
19-11-2019 12:24
18-11-2019 22:05
13 Noiembrie - Ziua Bibliei
18-11-2019 20:53
Binecuvântarea florilor toamnei
18-11-2019 18:07
A apărut calendarul bisericesc pentru anul 2020
18-11-2019 10:39