Articole

Parohia Sfântul Dumitru din Slobozia a sărbătorit 10 ani de la sfințire

26 Oct 2019
15:11

Sâmbătă, 26 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească cu ocazia hramului Bisericii „Sfântul Dumitru” din Slobozia, înconjurat de un sobor de preoţi şi diaconi, în prezenţa a mulţime de credincioşi.

Pentru cinstirea Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, ocrotitorul acestei biserici, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Episcop Vincenţiu a fost adusă, încă din ziua de Miercuri, 23 octombrie, racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie Taumaturgul de la Eghina, aduse de la Parohia Sfinții Împărați Constantin și Elena din municipiul Urziceni.

Credincioşii au simţit bucuria comuniunii și binecuvântarea lui Dumnezeu prin sfinţii Săi şi au înălţat rugăciuni înaintea sfinților lui Dumnezeu pentru sănătate şi mântuire la Sfânta Liturghie, săvârșită sub protia Chiriarhului împreună cu un sobor de preoți și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile liturgice.

Tot în ziua de prăznuire a Sfântului Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir, Preasfinția Sa a hirotonit diacon pe tânărul teolog Marian – Tiberiu Gorgan, urmând să fie hirotonit preot pe seama Parohiei Luciu din cadrul Protopopiatului Fetești.

În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte Episcop a vorbit despre exemplul de credinţă jertfelnică pe care ni-l dă Sfântul mare Mucenic Dimitrie, despre mărturisirea și trăirea credinţei ortodoxe în lumea secularizantă de azi. Preasfinția Sa i-a felicitat pe preoţii slujitori şi membrii comunităţii parohiale pentru frumoasă lucrare pastorală și socială a parohiei.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Preasfinția Sa, împreună cu soborul de slujitori, a săvârşit slujba parastasului pentru fericiţii ctitori, miluitori şi binefăcători ai acestei sfinte biserici.

Anul acesta se împlinesc 10 ani de când Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a sfințit (târnosit) biserica cu hramul Sfântul Mare Mucenic Dimitrie Izvorâtorul de Mir din municipiul Slobozia.

Cu această ocazie Preasfinția Sa a sfințit clopotnița cea nouă și cele două clopote în prezența credincioșilor veniți în număr foarte mare, dar și a reprezentanților autorităților locale și județene.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la slujba săvârșită cu ocazia hramului parohiei și a felicitat pe toți credincioșii care poartă numele Sfântului Dimitrie, Izvorâtorul de Mir.

Foto: Mihai Popîrlan / Episcopia Sloboziei și Călărașilor