Protopopiate

20 de familii au primit alimente din partea slujitorilor Catedralei Episcopale din Slobozia

23 Dec 2020
10:43

În ziua de miercuri, 23 decembrie 2020, a avut loc ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, în Sala de Consiliu „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

S-au aprobat mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul parohiilor Episcopiei Sloboziei și Călărașilor.

Mai multe parohii din Eparhie au solicitat arhiereasca binecuvântare pentru realizarea de lucrări la bisericile parohiale, reprezentând instalații de încălzire.

În urma colectei din Postul Nașterii Domnului, din donațiile credincioșilor prezenți la slujbele Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului” din Slobozia, s-a strâns aproape 4000 lei, care va fi folosită pentru a ajuta 20 de familii aflate în dificultate. 

Pachetele, în valoare de aproximativ 200 de lei fiecare, vor conține alimente pentru masa de Crăciun și vor fi distribuite cu sprijinul Sectorului Social Misionar al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor în Catedrala Episcopală, în ziua de miercuri, 23 decembrie 2020.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare ca preotul paroh de la Parohia Ulești, din cadrul Protopopiatului Urziceni, pentru realizarea unei pagini de Facebook, cu scopul de a promova activitățile liturgice, social-filantropice și culturale ale parohiei.

 

După ședința Permanenței Consiliului Eparhial toți angajații Centrului Eparhial au susținut un concert de colinde în prezența Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, iar după acest moment un grup restrâns al Coralei Armonia din Arhiepiscopia Tomisului au încântat auditoriul cu un program de colinde pe patru voci.