Protopopiate

Burse pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox din Slobozia

02 Jun 2021
12:56

   Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia au fost primiți, miercuri, 2 iunie 2021, la Centrul Eparhial de către Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, pentru a li se acorda bursele lunare.

   Elevul Cornel Vlad Andrei, absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia și primar la Direcția Educație, Cultură și Tineret Slobozia, a rostit, în numele elevilor, un amplu cuvânt festiv în care a vorbit despre exegeza biblică a Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos. El nu a părăsit cerul când S-a pogorât la noi și nici nu ne-a părăsit când S-a înălțat din nou la cer. El Însuși dă mărturie că era și în cer atunci când Se afla pe pământ: ,,Nimeni nu s-a suit în cer, în afară de Cel care S-a coborât din cer, Fiul Omului, Care este în cer.”(Ioan 3,13).

   Tânărul absolvent a mulțumit în chip deosebit Preasfinției Sale pentru implicarea în bunul mers al Seminarului Teologic Slobozia și pentru sprijinul acordat școlii noastre și implicit, elevilor.

   Întâlnirea din această zi a avut un caracter aparte, fiind prima întâlnire cu elevii seminariști din acest an, din toate clasele.

   Preasfințitul Vincențiu  le-a vorbit elevilor prezenți, care își vor încheia studiile în acest an și a îndemnat pe toți elevii anului terminal să continue studiile pentru a-și spori cunoștințele, continua îmbunătățire a activității fiind un deziderat binecuvântat de Dumnezeu. Toți oamenii sunt în perpetuu început și continuă dezvoltare.