Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Al doilea atelier de lucru. Mass - Media în Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Imagine și imaginație
Noutati
25-10-2019 11:53

Peste 90 % din utilizatorii de smartphone-uri și computere, în anul 2019, își iau informația curentă din online. Informația plasată pe internet a căpătat o dinamică ce trebuie gestionată cu atenție. Internetul a înlocuit cea mai mare parte din presă (ziar, radio, TV). Omul zilelor noastre își găsește informația dorită pe internet.  

Astfel că, joi, 24 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Sectorul Mass – Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a organizat un atelier de lucru cu titlul „Mass-Media în Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Imagine și imaginație”, la sala multimedia a Centrul Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”.

Atelierul s-a desfășurat în două etape și a adunat peste 50 de preoți, fiind o întâlnire de lucru cu toți deținătorii de domenii web, structurat pe trei teme principale și una de aplicare a noțiunilor:

 

I. Implementarea noului program informatic prin care, de acum, preoții (administratorii de site-uri) să poată publica un articol prin simpla transmitere a unui e-mail.

Acest program informatic este implementat în Episcopia Sloboziei și Călărașilor prin Asociația non-profit „Lăcașuri Ortodoxe” și vine să sprijine și să sporească postarea știrilor redactate de către preoții/administratorii Rețelei Informaționale a Eparhiei.

Pentru dinamizarea  prezentări noului program s-a realizat un ghid în format electronic text și imagini, dar și un tutorial video.

 

II. A fost prezentat și aprofundat un curs de rapid de redactare text. Noțiuni introductive privind redactarea unui text în Microsoft WORD.

Word este un procesor de texte complex și eficient care oferă instrumentele necesare pentru a produce documente de diferite tipuri de la scrisori, referate și cereri la buletine informative, cărți, reviste și pagini Web.

 

III. Principii editoriale în redactarea unei știri cu specific religios.

Redactarea și realizarea materialelor de presă din cadrul Eparhiei, vin să eficientizeze activitatea mediatică din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

A fost aprofundată știrea din punct de vedere: compoziție, structură și dinamică, fotografia de pe site-urile Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și noile tendințe în redactarea materialelor de presă (argumente PRO și CONTRA).

 

Întâlnirea s-a bazat pe dezbateri libere, de unde s-a cules informații prin consultarea reprezentanților, având ca scop îmbunătățirea activității mediatice la nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;


IV. Partea practică a cuprins:

- Redactarea și corectarea materialelor de presă care apar la nivelul Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;

- Redactarea unei știri a fost cea mai dinamică aplicație, întrucât s-au aplicat toate cunoștințele din ziua întâlnirii.

Sfântul Mucenic Dasie de la Durostorum sărbătorit la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia
Informeaza Centrul Eparhial
20-11-2019 13:17
Ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
20-11-2019 11:07
În prima duminică din Postul Crăciunului, Preasfințitul Vincențiu a participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Slobozia
17-11-2019 12:10
PS VINCENȚIU - O problemă teologică actuală: Frecvența împărtășirii mirenilor în Biserica Ortodoxă
17-11-2019 08:20

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Pelerini pe urmele sfinților athonițiConcert aniversar Credință și Tradiție – Primii 10 ani de activitate ai Coralei Sfântul MinaPopas duhovnicesc la Mănăstirea Sfinții Voievozi din SloboziaSăptămâna legumelor și fructelor donate – 2019
Calarasi
Fetesti
Pelerini din Parohia Ulmu, rugători la Maica DomnuluiManuale de religie pentru elevii claselor pregătitoare din Țăndărei
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Dar din dar…Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca aduce în fiecare zi de sâmbătă voia bună în sala de festivități a Protopopiatul UrziceniȘedință administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului OltenițaUn dar de la suflet la suflet!Ședința lunară a preoților din Protopopiatul LehliuPreoții Cercului Pastoral 5 din Protopopiatul Lehliu au vizitat Spitalul de Psihiatrie Săpunari
Informatii din Parohii si Manastiri
Sfinții români, fiii satului românesc- o nouă etapă a proiectului catehetic
20-11-2019 22:16
TELEGRAF:20-21-22 noiembrie, Sfinte Taine în comunitate: Spovedanie, Euharistie, MasluTemeiul duhovnicesc al activităților filantropice ale Bisericii
19-11-2019 12:24
18-11-2019 22:05
13 Noiembrie - Ziua Bibliei
18-11-2019 20:53
Binecuvântarea florilor toamnei
18-11-2019 18:07
A apărut calendarul bisericesc pentru anul 2020
18-11-2019 10:39