Articole

Al doilea atelier de lucru. Mass - Media în Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Imagine și imaginație

25 Oct 2019
11:53

Peste 90 % din utilizatorii de smartphone-uri și computere, în anul 2019, își iau informația curentă din online. Informația plasată pe internet a căpătat o dinamică ce trebuie gestionată cu atenție. Internetul a înlocuit cea mai mare parte din presă (ziar, radio, TV). Omul zilelor noastre își găsește informația dorită pe internet.  

Astfel că, joi, 24 octombrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, Sectorul Mass – Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, a organizat un atelier de lucru cu titlul „Mass-Media în Episcopia Sloboziei și Călărașilor. Imagine și imaginație”, la sala multimedia a Centrul Socio-Cultural „Episcopul Damaschin”.

Atelierul s-a desfășurat în două etape și a adunat peste 50 de preoți, fiind o întâlnire de lucru cu toți deținătorii de domenii web, structurat pe trei teme principale și una de aplicare a noțiunilor:

 

I. Implementarea noului program informatic prin care, de acum, preoții (administratorii de site-uri) să poată publica un articol prin simpla transmitere a unui e-mail.

Acest program informatic este implementat în Episcopia Sloboziei și Călărașilor prin Asociația non-profit „Lăcașuri Ortodoxe” și vine să sprijine și să sporească postarea știrilor redactate de către preoții/administratorii Rețelei Informaționale a Eparhiei.

Pentru dinamizarea  prezentări noului program s-a realizat un ghid în format electronic text și imagini, dar și un tutorial video.

 

II. A fost prezentat și aprofundat un curs de rapid de redactare text. Noțiuni introductive privind redactarea unui text în Microsoft WORD.

Word este un procesor de texte complex și eficient care oferă instrumentele necesare pentru a produce documente de diferite tipuri de la scrisori, referate și cereri la buletine informative, cărți, reviste și pagini Web.

 

III. Principii editoriale în redactarea unei știri cu specific religios.

Redactarea și realizarea materialelor de presă din cadrul Eparhiei, vin să eficientizeze activitatea mediatică din Episcopia Sloboziei și Călărașilor.

A fost aprofundată știrea din punct de vedere: compoziție, structură și dinamică, fotografia de pe site-urile Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor și noile tendințe în redactarea materialelor de presă (argumente PRO și CONTRA).

 

Întâlnirea s-a bazat pe dezbateri libere, de unde s-a cules informații prin consultarea reprezentanților, având ca scop îmbunătățirea activității mediatice la nivelul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;


IV. Partea practică a cuprins:

- Redactarea și corectarea materialelor de presă care apar la nivelul Rețelei Informaționale a Episcopiei Sloboziei și Călărașilor;

- Redactarea unei știri a fost cea mai dinamică aplicație, întrucât s-au aplicat toate cunoștințele din ziua întâlnirii.