Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Târnosirea celei de a doua biserici din localitatea Dridu-Snagov din Protopopiatul Urziceni
Noutati
23-10-2019 23:26

Miercuri, 23 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de sfințire (târnosire) a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Dridu – Snagov.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernici părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, preoți și diaconi.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult și au sfințit lucrările exterioare. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea veșmântului pictural și a icoanelor  catapetesmei.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup restrâns al Corului „Anton Pann” dirijat de preacucernicul părinte Ovidiu Dincă.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre jertfa întemeierii acestei frumoase biserici,  mulțumind celor doi ctitori care au ajutat la ridicarea acestui locaș de cult. Datorită lor am putut săvârșii această slujbă și fie ca pomenirea lor să fie din neam în neam. La finalul cuvântului, Preasfinția Sa,  a spus că începând de  mâine se va săvârși zilnic, timp de 40 de zile,  Sfânta Liturghie.

Preasfinția Sa a dăruit parohiei și două Cruci de binecuvântare, pentru Sfânta Masă, ca aducere aminte a acestui eveniment de referință pentru parohia Dridu-Snagov.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat preacucernicului părinte paroh Bogdan Gheorghe Negulescu rangul de ICONOM STAVROFOR cu dreptul de a purta „Crucea Sloboziei” pentru lucrarea jertfelnică depusă la ridicarea bisericii.

Tot în această zi, Preasfinția  Sa a acordat, celor doi ctitori, domnilor Alin Mihai Prelipcianu și Daniel Costin Matache „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor

Sfântul Mucenic Dasie de la Durostorum sărbătorit la Catedrala Episcopală „Înălţarea Domnului” din Slobozia
Informeaza Centrul Eparhial
20-11-2019 13:17
Ședință de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
20-11-2019 11:07
În prima duminică din Postul Crăciunului, Preasfințitul Vincențiu a participat la Sfânta Liturghie la Catedrala Episcopală din Slobozia
17-11-2019 12:10
PS VINCENȚIU - O problemă teologică actuală: Frecvența împărtășirii mirenilor în Biserica Ortodoxă
17-11-2019 08:20

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Pelerini pe urmele sfinților athonițiConcert aniversar Credință și Tradiție – Primii 10 ani de activitate ai Coralei Sfântul MinaPopas duhovnicesc la Mănăstirea Sfinții Voievozi din SloboziaSăptămâna legumelor și fructelor donate – 2019
Calarasi
Fetesti
Pelerini din Parohia Ulmu, rugători la Maica DomnuluiManuale de religie pentru elevii claselor pregătitoare din Țăndărei
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Dar din dar…Cercul de pictură Sfântul Apostol Luca aduce în fiecare zi de sâmbătă voia bună în sala de festivități a Protopopiatul UrziceniȘedință administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului OltenițaUn dar de la suflet la suflet!Ședința lunară a preoților din Protopopiatul LehliuPreoții Cercului Pastoral 5 din Protopopiatul Lehliu au vizitat Spitalul de Psihiatrie Săpunari
Informatii din Parohii si Manastiri
Sfinții români, fiii satului românesc- o nouă etapă a proiectului catehetic
20-11-2019 22:16
TELEGRAF:20-21-22 noiembrie, Sfinte Taine în comunitate: Spovedanie, Euharistie, MasluTemeiul duhovnicesc al activităților filantropice ale Bisericii
19-11-2019 12:24
18-11-2019 22:05
13 Noiembrie - Ziua Bibliei
18-11-2019 20:53
Binecuvântarea florilor toamnei
18-11-2019 18:07
A apărut calendarul bisericesc pentru anul 2020
18-11-2019 10:39