Articole

Târnosirea celei de a doua biserici din localitatea Dridu-Snagov din Protopopiatul Urziceni

23 Oct 2019
23:26

Miercuri, 23 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de sfințire (târnosire) a bisericii „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din localitatea Dridu – Snagov.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernici părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele Aurel Berbec, Protopop de Urziceni, preoți și diaconi.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult și au sfințit lucrările exterioare. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea slujii în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea veșmântului pictural și a icoanelor  catapetesmei.

Răspunsurile liturgice au fost date de un grup restrâns al Corului „Anton Pann” dirijat de preacucernicul părinte Ovidiu Dincă.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre jertfa întemeierii acestei frumoase biserici,  mulțumind celor doi ctitori care au ajutat la ridicarea acestui locaș de cult. Datorită lor am putut săvârșii această slujbă și fie ca pomenirea lor să fie din neam în neam. La finalul cuvântului, Preasfinția Sa,  a spus că începând de  mâine se va săvârși zilnic, timp de 40 de zile,  Sfânta Liturghie.

Preasfinția Sa a dăruit parohiei și două Cruci de binecuvântare, pentru Sfânta Masă, ca aducere aminte a acestui eveniment de referință pentru parohia Dridu-Snagov.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat preacucernicului părinte paroh Bogdan Gheorghe Negulescu rangul de ICONOM STAVROFOR cu dreptul de a purta „Crucea Sloboziei” pentru lucrarea jertfelnică depusă la ridicarea bisericii.

Tot în această zi, Preasfinția  Sa a acordat, celor doi ctitori, domnilor Alin Mihai Prelipcianu și Daniel Costin Matache „Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler”.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor