Articole

Se organizează o colectă pentru ajutorarea familiilor victimelor tragicului accident de pe raza Comunei Sfântu Gheorghe

23 Oct 2019
12:44

Miercuri, 23 octombrie 2019, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Au fost aprobate mișcări de personal clerical în cadrul Eparhiei.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat rangul bisericesc de ICONOM STAVROFOR preacucernicului părinte paroh Negulescu Gheorghe Bogdan, de la parohia Dridu Snagov, pentru lucrarea jertfelnică săvârșită la biserica parohială.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

S-a luat act de activitatea filantropică desfășurată la nivelul parohiilor din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, în perioada iulie - septembrie 2019.

S-a aprobat organizarea unei colecte în parohiile Protopopiatului Urziceni, în vederea susținerii familiilor victimelor tragicului accident din data de 5 octombrie 2019, de pe raza Comunei Sfântu Gheorghe.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare preacucernicului părinte Ion Corneliu STAN,  paroh al Parohiei Manasia I, Protopopiatul Urziceni, pentru realizarea unui site parohial cu scopul de a promova activitatea desfășurată în parohie.

Site-ul va fi realizat cu sprijinul serviciului specializat NetCreator și introdus în Rețeaua Informațională a Episcopiei.