Articole

Campania Bucuria de a fi împreună – 2019 în Protopopiatele Călăraşi şi Olteniţa

22 Oct 2019
10:22

Cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte Vincenţiu, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, Sectorul Social - Misionar, în colaborare cu Asociaţia Socio – Culturală Matei Basarab şi Protopopiatele Călăraşi şi Olteniţa, a organizat  ultimele două acţiuni  din cadrul Campaniei Bucuria de a fi împreună – 2019, după cum urmează:

-                În data de 18 octombrie 2019, au fost vizitate 30 de familii cu copii cu dizabilităţi din Parohiile: Grădiştea, Independenţa, Mihai Viteazu şi Vlad Ţepeş din Protopopiatul Călăraşi.

 

-                În data de 21 octombrie 2019, au fost vizitate 29 de familii cu copii cu dizabilităţi din Parohiile: Aprozi, Curcani, Fundeni, Podu Pitarului, Prozaic, Renaşterea, Sohatu şi Vasilaţi.

În cadrul celor două acţiuni au fost oferite pachete cu alimente, dulciuri, rechizite şi jucării în valoare de 18.756 lei.

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor prin Campania Bucuria de a fi împreună – 2019, a sprijinit în anul 2019 din punct de vedere material 163 familii care au copii cu dizabilităţi din 36 de comunităţi parohiale din mediul rural din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi.

Campania Bucuria de a fi împreună, iniţiată în anul 2018 de către Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, în parteneriat cu Asociaţia Socio-Culturală Matei Basarab şi Protopopiatele din Eparhie, are ca scop sprijinirea familiilor care au copii cu dizabilităţi din judeţele Ialomiţa şi Călăraşi, prin implicarea în activităţile organizate în cadrul parohiilor din care fac parte şi oferirea de pachete cu alimente de bază, jucării şi dulciuri.