Articole

Bucurie nețărmurită pentru credincioșii Parohiei Ioan Alexe din Călărași

20 Oct 2019
14:52


Duminică, 20 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Sfântul Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Manuel Rusu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Un grup restrâns din Corul Mihail Vulpescu al Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit despre vindecarea demonizatului din ținutul Gherghesenilor, care teroriza cetatea Gadarei, un exemplu din ceea ce face diavolul din om și umanitate.

Mântuitorului I-a fost milă de acest om chinuit de diavolul și l-a vindecat. Condamnabilă a fost atitudinea locuitorilor cetății, care știind că în cetate sunt mulți demonizați, ei având și alte turme de porci, I-au cerut Mântuitorului să plece din hotarele lor.

Și astăzi avem mulți demonizați care nu vor să audă de Hristos, care nu vor să urmeze calea Evangheliei Vieții. Ei pot fi vindecați cu multă rugăciune și post.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic, iar copiii au primit cruciulițe pectorale.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Foto: Mihai Popîrlan / Episcopia Sloboziei și Călărașilor