Articole

Preasfințitul Vincențiu a dăruit „Averea bunei educații” membrilor Permanenței Consiliului Eparhial

09 Oct 2019
13:14

Miercuri, 9 octombrie 2019, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Ședința a început cu un moment de reculegere, urmat te intonarea imnului funebru „Veșnica pomenire” pentru sufletele celor adormiți în accidentul din județul Ialomița.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a dăruit, în ședința de lucru, tuturor membrilor Permanenței Consiliului Eparhial cartea domnului Teodor Baconschi care poartă titlul „Averea bunei educații”

Au fost aprobate mișcări de personal clerical în cadrul Eparhiei.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre:

- construirea unui nou gard împrejmuitor la casa parohială. Gardul va fi realizat din tablă ondulată de culoare maro, dispusă orizontal în panouri de câte 2 m, cu soclu din beton și stâlpi metalici. Acesta va avea o lungime de 80 m liniari, iar înălțimea va fi de 2 m.

S-a aprobat necesitatea întrunirii Conferinței preoțești de toamnă, în data de 12 noiembrie 2019, cu titlul 2019 — Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești.

Conferința va fi organizată în Călărași, la sala Barbu Știrbei a Consiliului Județean Călărași, reunind toate Protopopiatele din Eparhie, precum și toți profesorii de religie din județele Ialomița și Călărași.