Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Îndurerate familii, Drept mărturisitori creștini ai Patimilor și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos,
Noutati
08-10-2019 08:19

Multă întristare a venit asupra Noastră când am aflat de tragicul eveniment rutier care a curmat viața a nouă suflete din această vrednică comunitate din județul Ialomița.

Cauzele acestei adevărate tragedii sunt, fără îndoială, numeroase. Dar, ceea ce contează acum este ca toată suflarea să fie alături de familiile care au pierdut mame, fiice, prieteni dragi. În aceste momente, mai mult decât cuvintele bine ticluite, este imperativ ca cei aflați în durere să știe și să simtă că suntem cu toții alături de ei, în rugăciune și compasiune. Acesta este rolul oricărei comunități creștine, de a fi sprijin membrilor ei în momentele faste, dar, mai ales în aceste clipe când, cu toții, vărsăm lacrimi de tristețe pentru cei plecați la cele veșnice, dar și de nădejde pentru cei ce încă se luptă pe patul de spital pentru viața lor. Îi asigurăm pe aceștia că suntem împreună rugători cu ei, oferind familiilor acestora condoleanțele Noastre sincere.

Astfel de încercări cumplite readuc în mijlocul nostru virtuți creștine precum iubirea, compasiunea și fapta cea milostivă. Îndemn preoții acestei mari comunități să le fie tuturor adevărați părinți duhovnicești, veghind asupra celor care, astăzi, se despart vremelnic de cei dragi lor, fiindu-le alături în cuvânt, dar, mai ales în faptă.

Mai mult, responsabilitatea noastră, a tuturor, nu trebuie să se limiteze doar la aceste zile de tânguire! Să nu uităm de părinții îndurerați și de copiii rămași orfani. Ei sunt, de acum, și în grija noastră, privind spre ei cu aceeași dragoste cu care ne privim membrii propriei familii. Suferințele îngăduite de Dumnezeu nu sunt altceva decât posibilități concrete de mântuire pentru fiecare dintre noi. O singură faptă de milostenie curată, valorează mult mai mult decât sute de ore petrecute în rugăciune egoistă, care nu cuprinde decât problemele noastre personale.

În astfel de împrejurări creștinul este trist, dar nu cade în deznădejde, pentru că el știe că la capătul Golgotei se află Învierea. Este ceea ce mărturisim de fiecare dată prin Mărturisirea de Credință Ortodoxă: „aștept învierea morților și viața veacului ce va să vie”! Numai împreună, cu conștiința că Bunul Dumnezeu este alături de noi în suferință, putem birui încercările vieții.

Este momentul să ne comportăm așa cum ne învață Evanghelia: să le fim sprijin celor ce plâng, făcând așadar nimic altceva decât ceea ce Însuși Domnul nostru Iisus Hristos ne învață prin cuvintele Sale referitoare la iubirea aproapelui, temelie pentru lucrarea filantropică a comunităților parohiale! În cartea Apocalipsei, capitolul 21, versetul 4, Același Bun Mântuitor ne încredințează că în ziua cea neînserată a Împărăției Sale „va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut”.

Fie ca Milostivul Dumnezeu să îi rânduiască pe toți în ceata Drepților și să îi așeze „la loc cu verdeață, de unde au fugit toată durerea, întristarea și suspinarea”.

Dumnezeu să îi odihnească cu drepții Săi!

 

Slobozia, 8 Octombrie 2019

 

 

 

VINCENȚIU

Episcopul Sloboziei și Călărașilor

Târnosirea celei de a doua biserici din localitatea Dridu-Snagov din Protopopiatul Urziceni
Informeaza Centrul Eparhial
23-10-2019 23:26
Se organizează o colectă pentru ajutorarea familiilor victimelor tragicului accident de pe raza Comunei Sfântu Gheorghe
23-10-2019 12:44
Campania Bucuria de a fi împreună – 2019 în Protopopiatele Călăraşi şi Olteniţa
22-10-2019 10:22
Bucurie nețărmurită pentru credincioșii Parohiei Ioan Alexe din Călărași
20-10-2019 14:52

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
15 crunțeni în Buzău și BrașovMicii ucenici – Atelier de pictat icoane la Parohia Traian IIOra de Cateheză Duminicală la Parohia IndependențaBiserica și Școala, împreună împotriva traficului de ființe umane
Calarasi
Fetesti
Ședință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul CălărașiParticiparea elevilor la slujba Cuvioasei Parascheva la parohia „Sfântul Spiridon” din Țăndărei
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Noi tehnici de lucru pentru copiii de la Cercul de pictură Sf. Apostol Luca - Protopopiatul UrziceniPărintele Ștefan Peiu a trecut la cele veșnice la vârsta venerabilă de 100 de aniUn dar de la suflet la suflet!Ședința Administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului OltenițaTaina Vindecării în Parohia OdaiaAparatură medicală oferită de Parohia Lehliu Gară
Informatii din Parohii si Manastiri
LANSARE DE CARTE ÎN PAROHIA PROZANIC. "Părintele Dumitru Constantinescu al Parohiei Prozanic-Exemplu de jertfelnicie, de lucrare misionară si de îndelungă răbdare în fața încercărilor, provocărilor și suferințelor ".
23-10-2019 20:16
Vizită la muzeuPelerinaj în Oltenia
23-10-2019 15:11
23-10-2019 15:06
Tedeum la un an de la sfințirea paraclisului
23-10-2019 11:58
Vizită la Biblioteca Județeană
23-10-2019 11:46
Vernisaj și expoziție la Muzeul Agriculturii
23-10-2019 11:29