Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Îndurerate familii, Drept mărturisitori creștini ai Patimilor și Învierii Domnului nostru Iisus Hristos,
Noutati
08-10-2019 08:19

Multă întristare a venit asupra Noastră când am aflat de tragicul eveniment rutier care a curmat viața a nouă suflete din această vrednică comunitate din județul Ialomița.

Cauzele acestei adevărate tragedii sunt, fără îndoială, numeroase. Dar, ceea ce contează acum este ca toată suflarea să fie alături de familiile care au pierdut mame, fiice, prieteni dragi. În aceste momente, mai mult decât cuvintele bine ticluite, este imperativ ca cei aflați în durere să știe și să simtă că suntem cu toții alături de ei, în rugăciune și compasiune. Acesta este rolul oricărei comunități creștine, de a fi sprijin membrilor ei în momentele faste, dar, mai ales în aceste clipe când, cu toții, vărsăm lacrimi de tristețe pentru cei plecați la cele veșnice, dar și de nădejde pentru cei ce încă se luptă pe patul de spital pentru viața lor. Îi asigurăm pe aceștia că suntem împreună rugători cu ei, oferind familiilor acestora condoleanțele Noastre sincere.

Astfel de încercări cumplite readuc în mijlocul nostru virtuți creștine precum iubirea, compasiunea și fapta cea milostivă. Îndemn preoții acestei mari comunități să le fie tuturor adevărați părinți duhovnicești, veghind asupra celor care, astăzi, se despart vremelnic de cei dragi lor, fiindu-le alături în cuvânt, dar, mai ales în faptă.

Mai mult, responsabilitatea noastră, a tuturor, nu trebuie să se limiteze doar la aceste zile de tânguire! Să nu uităm de părinții îndurerați și de copiii rămași orfani. Ei sunt, de acum, și în grija noastră, privind spre ei cu aceeași dragoste cu care ne privim membrii propriei familii. Suferințele îngăduite de Dumnezeu nu sunt altceva decât posibilități concrete de mântuire pentru fiecare dintre noi. O singură faptă de milostenie curată, valorează mult mai mult decât sute de ore petrecute în rugăciune egoistă, care nu cuprinde decât problemele noastre personale.

În astfel de împrejurări creștinul este trist, dar nu cade în deznădejde, pentru că el știe că la capătul Golgotei se află Învierea. Este ceea ce mărturisim de fiecare dată prin Mărturisirea de Credință Ortodoxă: „aștept învierea morților și viața veacului ce va să vie”! Numai împreună, cu conștiința că Bunul Dumnezeu este alături de noi în suferință, putem birui încercările vieții.

Este momentul să ne comportăm așa cum ne învață Evanghelia: să le fim sprijin celor ce plâng, făcând așadar nimic altceva decât ceea ce Însuși Domnul nostru Iisus Hristos ne învață prin cuvintele Sale referitoare la iubirea aproapelui, temelie pentru lucrarea filantropică a comunităților parohiale! În cartea Apocalipsei, capitolul 21, versetul 4, Același Bun Mântuitor ne încredințează că în ziua cea neînserată a Împărăției Sale „va şterge orice lacrimă din ochii lor şi moarte nu va mai fi; nici plângere, nici strigăt, nici durere nu vor mai fi, căci cele dintâi au trecut”.

Fie ca Milostivul Dumnezeu să îi rânduiască pe toți în ceata Drepților și să îi așeze „la loc cu verdeață, de unde au fugit toată durerea, întristarea și suspinarea”.

Dumnezeu să îi odihnească cu drepții Săi!

 

Slobozia, 8 Octombrie 2019

 

 

 

VINCENȚIU

Episcopul Sloboziei și Călărașilor

Bucurie nețărmurită pentru credincioșii parohiei Mircea Vodă din municipiul Călărași
Informeaza Centrul Eparhial
26-01-2020 15:10
Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
22-01-2020 10:34
Posturi Vacante în Episcopia Sloboziei și Călărașilor (IANUARIE 2020)
20-01-2020 15:45
Slujire Arhierească la parohia Buna Vestire din Slobozia
19-01-2020 12:34

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
24 ianuarie 1859 - „La mulți ani, România mea!”. Protopopiatul SloboziaCerc pastoral la Penitenciarul SloboziaPrima şedinţă administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călărași în anul 2020Instalarea Părintelui Petre Nicolae ca preot paroh la Parohia Perișoru II
Calarasi
Fetesti
Soborul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului în Parohia IndependențaLecție catehetică demonstrativă la Parohia Găița, Protopopiatul Fetești
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Ședința Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului UrziceniÎn Parohia Ulești Anul Nou 2020 a fost întâmpinat prin rugăciuneProtopopiatul Oltenița. Să iubim pe aproapele ca pe noi înşine!Un strop de credință care zidește!Şedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul LehliuParohia OGORU. „Toaca colindul nostru duminical”
Informatii din Parohii si Manastiri
Uneori se și împrumuta pentru a putea face zilnic milostenie
26-01-2020 16:15
TELEGRAF: vineri, 31 ianuarie 2020, se oficiază Taina Sfântului MasluVedeţi ce face o inimă când vine întru cunoştinţa păcatelor sale?
26-01-2020 15:21
26-01-2020 15:14
Mica Unire pe înțelesul copiilor din Parohia Prozanic
25-01-2020 18:43
Scrisoarea de mulțumire a Sf Vasile cel Mare către Sf Bretanion al Tomisului pentru oferirea moaștelor Sf Sava "Gotul"
25-01-2020 14:41
Fapta îndrăzneață a episcopului Bretanion imitată și de Sf Vasile cel Mare
25-01-2020 03:54