Articole

Slujire arhierească la Parohia Dragoș Vodă din Protopopiatul Lehliu

06 Oct 2019
16:06

Duminică, 6 octombrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica din localitatea Dragoș Vodă cu hramul „Sfinții Împărați Constantin și mama sa Elena”.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Nicușor - Silviu Dascălu și Marius - Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoți și diaconi.

Corul restrâns al Seminarului Teologic „Sfântul Ion Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu, a dat răspunsurile liturgice.

În cadrul Sfintei Liturghii s-au înălțat rugăciuni pentru sufletele celor adormiți prea devreme în accidentul rutier din județul Ialomița.

Alături de mulțimea de credincioși au fost împreună rugători și reprezentanții autorităților centrale, județene și locale.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre învierea fiului văduvei din Nain, despre chemarea pe care Mântuitorul o face prin cuvintele: „Tinere, ție îți zic, scoală-te!” tuturor copiilor și tinerilor Sfintei noastre Biserici de a urma Cuvântul Evangheliei Vieții, de a-i urma lui Hristos „Calea, Adevărul și Viața”.

 Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și le-a dăruit câte o cruciuliță pectorală ca semn al acestui popas de rugăciune.

S-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori și ajutători ai bisericii.

După Sfânta Liturghie, a binecuvântat toți credincioșii prezenți și i-a îndemnat să sporească în rugăciune și fapte bune.