Articole

Hramul de toamnă al Catedralei Episcopale din Slobozia

01 Oct 2019
14:18

Marți, 1 octombrie 2019, când Biserica Ortodoxă prăznuiește Acoperământul Preasfintei de Dumnezeu Născătoare și pururea Fecioarei Maria, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a săvârșit Sfânta Liturghie, cinstind cel de-al doilea hram al Catedralei Episcopale din Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la Catedrala Episcopală din Slobozia au slujit părinți consilieri, membrii ai Permanenței Consiliului Eparhial, preacucernici părinți inspectori eparhiali, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile.

La acest moment de sărbătoare Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a hirotonit diacon pe tânărul teolog Florin Șerban Buturugă, care a ostenit ca și cântăreț la Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia și tot în această Catedrală va sluji ca diacon.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor prezenți la slujbă despre însemnătatea sărbătorii Acoperământul Maicii Domnului, ocrotitoarea și maica noastră a tuturor, pururi rugătoare pentru toți creștinii că să dobândească pace sufletelor și trupurilor.

După Sfânta Liturghie s-a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori ai Catedralei.

După Sfânta Liturghie Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți. 

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan