Articole

Preasfințitul Vincențiu a săvârșit prima Sfântă Liturghie în biserica Mănăstirii Frățilești – Sudiți

29 Sep 2019
14:12

Duminică, 29 septembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit prima Sfântă Liturghie în biserica Mănăstirii Frățilești – Sudiți, după slujba de târnosire (sfințire) săvârșită la vremea Vecerniei a aceleiași zi liturgice.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacuvioșii părinți stareți din Eparhie, preoți și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de absolvenți ai Seminarului Teologic Liceal Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijați de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit credincioșilor despre porunca Mântuitorului de a iubi pe vrăjmași, despre puterea pe care o primim de la Duhul cel Sfânt de a împlinii această poruncă, despre îndemnul Mântuitorului de a fi desăvârșiți precum desăvârșit este și Tatăl nostru cel din ceruri.

După Sfânta Liturghie a binecuvântat credincioșii prezenți la Mănăstirea Frățilești – Sudiți cu hramul „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din județul Ialomița și a cercetat lucrările noului altar de vară. 

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan