Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Târnosirea Mănăstirii cu hramul „SFÂNTUL MARE MUCENIC ȘI TĂMĂDUITOR PANTELIMON” Frățilești - Sudiți
Noutati
28-09-2019 20:20

Sâmbătă, 28 septembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit slujba de sfințire (târnosire) a bisericii „Sfântul Mare Mucenic și Tămăduitor Pantelimon” din localitatea Frățilești – Sudiți.

Sub protia Preasfinției Sale, la slujbă au participat preacuviosul părinte vicar eparhial, arhimandritul Rafail, preacucernici părinți consilieri Florin-Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele Laurențiu Cioranu, Protopop de Slobozia și preacuvioși părinți stareți ai Eparhiei, preoți și diaconi.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat lăcașul de cult. Unul dintre cele mai importante momente ale acestei slujbe a fost întocmirea Sfintei Mese, slujbă ce a consacrat altarul de jertfă, pentru a se putea sluji în condiții canonice Sfânta Liturghie, urmat de sfințirea icoanelor  catapetesmei.

Răspunsurile liturgice au fost date de un cor format din masteranzi si studenți la Facultatea de Teologie din București dirijați de preacucernicul părinte profesor Cătălin Stanciu.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a vorbit credincioșilor despre jertfa întemeierii acestei mănăstiri și zidirii acestei frumoase biserici,  mulțumind celor care au ajutat la întemeiere și mai apoi la ridicarea acestui locaș de cult, adevărați ctitori și binefăcători. Datorită lor am putut săvârși această slujbă și fie ca pomenirea lor să fie din neam în neam. La finalul cuvântului, Preasfinția Sa,  a spus că mâine va oficia prima Sfântă Liturghie alături de un sobor de preoți si diaconi, urmând ca zilnic, timp de 40 de zile  să se săvârșească Sfânta Liturghie.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat preacuviosului părinte protosinghel Ilarion Conache, starețul Mănăstirii Frățilești-Sudiți, „Crucea Sloboziei” pentru lucrarea jertfelnică depusă la ridicarea bisericii.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au avut binecuvântarea de a trece prin Sfântul Altar, sărutând Sfânta Evanghelie și Sfânta Cruce aflate pe Sfânta Masă nou sfințită.

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan

Târnosirea celei de a doua biserici din localitatea Dridu-Snagov din Protopopiatul Urziceni
Informeaza Centrul Eparhial
23-10-2019 23:26
Se organizează o colectă pentru ajutorarea familiilor victimelor tragicului accident de pe raza Comunei Sfântu Gheorghe
23-10-2019 12:44
Campania Bucuria de a fi împreună – 2019 în Protopopiatele Călăraşi şi Olteniţa
22-10-2019 10:22
Bucurie nețărmurită pentru credincioșii Parohiei Ioan Alexe din Călărași
20-10-2019 14:52

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
15 crunțeni în Buzău și BrașovMicii ucenici – Atelier de pictat icoane la Parohia Traian IIOra de Cateheză Duminicală la Parohia IndependențaBiserica și Școala, împreună împotriva traficului de ființe umane
Calarasi
Fetesti
Ședință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul CălărașiParticiparea elevilor la slujba Cuvioasei Parascheva la parohia „Sfântul Spiridon” din Țăndărei
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Noi tehnici de lucru pentru copiii de la Cercul de pictură Sf. Apostol Luca - Protopopiatul UrziceniPărintele Ștefan Peiu a trecut la cele veșnice la vârsta venerabilă de 100 de aniUn dar de la suflet la suflet!Ședința Administrativă lunară a preoților din cadrul Protopopiatului OltenițaTaina Vindecării în Parohia OdaiaAparatură medicală oferită de Parohia Lehliu Gară
Informatii din Parohii si Manastiri
LANSARE DE CARTE ÎN PAROHIA PROZANIC. "Părintele Dumitru Constantinescu al Parohiei Prozanic-Exemplu de jertfelnicie, de lucrare misionară si de îndelungă răbdare în fața încercărilor, provocărilor și suferințelor ".
23-10-2019 20:16
Vizită la muzeuPelerinaj în Oltenia
23-10-2019 15:11
23-10-2019 15:06
Tedeum la un an de la sfințirea paraclisului
23-10-2019 11:58
Vizită la Biblioteca Județeană
23-10-2019 11:46
Vernisaj și expoziție la Muzeul Agriculturii
23-10-2019 11:29