Articole

Hramul Protopopiatului Oltenița. Al X-lea an consecutiv

27 Sep 2019
16:08

Vineri, 27 septembrie 2019, Protopopiatul Oltenița și-a sărbătorit hramul, pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești”.

Sfânta Liturghie a fost oficiată la Biserica ,,Sfântul Nicolae” din municipiul Oltenița, care are ca al treilea patron spiritual pe „Sfântul Ierarh Martir Antim Ivireanul”, de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu înconjurat de părinții consilieri Florin-Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor-Silviu Dascălu și Marius-Gabriel Purcărea, părintele Marian Necula, Protopop de Oltenița, părintele Ramon Eugen Ilie, Protopop de Călărași și părintele Mihail Zotta, Protopop de Lehliu, preoții din Protopopiatul Oltenița și diaconi.

Răspunsurile liturgice au fost date de Corul „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Oltenița, care  a împlinit 8 ani de la înființare.

La momentul predicii Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre viața plină de jertfă a Sfântului Antim Ivireanul, Mitropolitul Țării Românești, model de mărturisire creștină, de trăire a învățăturii lui Hristos într-o lume secularizată. A felicitat prestația de înaltă ținută artistică a corului „Sfântul Antim Ivireanul” al Protopopiatului Oltenița.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Eparhiei noastre a săvârșit slujba Parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei parohii și a dat binecuvântarea pentru agapa oferită de parohie pentru toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.