Articole

Slujbă Arhierească la Parohia Sfânta Treime din Fetești

22 Sep 2019
16:01

Duminică, 22 septembrie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor din Parohia „Sfânta Treime” Fetești, din Protopopiatul Fetești, slujind Sfânta Liturghie în a optsprezecea Duminică după Pogorârea Sfântului Duh.

Sub protia Preasfinției Sale, s-a săvârșit Sfânta Liturghie, la care au slujit preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părintele Marian Pătărlăgeanu, Protopop de Fetești, preoți și diaconi.

Reprezentanții autorităților județene și  locale au fost prezenți alături de numeroși credincioși la Sfânta Liturghie.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit toți copiii care au fost prezenți la Sfânta Liturghie.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit credincioșilor despre pescuirea minunată, săvârșită de Mântuitorul Iisus Hristos înaintea chemării la apostolat a ucenicilor Săi, despre exemplul de smerenie pe care ni-l dă Simon Petru, despre chemarea celor patru frați pentru a fi pescari de oameni.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat preacucernicului părinte paroh Mihai Păun rangul de ICONOM pentru implicarea depusă la realizarea picturii care se apropie de finalizare.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii prezenți la Sfânta Liturghie.

Chiriarhul locului, însoțit de câțiva consilieri eparhiali și de preacucernicul părinte protopop de Fetești, a cercetat parohiile Fetești Gară I cu hramul „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” și Parohia „Sfântul Ilie”, amândouă din municipiul Fetești care desfășoară lucrări de pictură.