Articole

„PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE” – Expoziție și lansare de carte la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia

20 Sep 2019
13:45

Vineri, 20 septembrie 2019, Preasfințitul Părinte Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, însoțit de consilieri eparhiali, a mers la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia la Târgul „Pâinea și Vinul” organizat de către Episcopie în colaborare cu Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia.

La acest eveniment au participat preoți din ambele județe ale eparhiei,  autorități centrale și județene din Ialomița, alături de mulți iubitori ai valorilor tradiționale din cuprinsul județului Ialomița.               

În cadrul acestui eveniment Preasfinția Sa a apreciat expoziția cu titlul sugestiv „PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE” care a avut ca scop principal și lansarea Albumului cu același nume.

Participanții la acest eveniment, pe lângă exponatele de profil, au putut viziona demonstrații practice de copt pâine la țest și la cuptorul tradițional, degustări, atelier de modelat pâini rituale și împletit spice de grâu și un moment folcloric autentic.

  Târgul „Pâinea și Vinul” și Expoziția „PÂINEA NOASTRĂ CEA DE TOATE ZILELE”  sunt deschise pentru publicul ialomițean și nu numai în perioada 20 – 22 septembrie 2019, între orele 09:00 – 18:00.

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan