Articole

Biserica și structurile M.A.I. din Ialomița uniți într-o campanie de prevenire

16 Sep 2019
12:09

Duminică, 15 septembrie 2019, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu, la Parohia Amara s-a desfășurat un eveniment inedit pentru Grupul de Cateheză „Doar Noi?”.

Pentru prima dată Biserica și reprezentații structurilor M.A.I. din Județul Ialomița au organizat o campanie de prevenire 10 PENTRU SIGURANȚĂ” prin jocuri interactive, întrebări și răspunsuri, dezbateri pe tema prevenirii consumului de alcool și droguri dar și o demonstrație de dresaj a unui câine polițist.

 

La acest eveniment au participat 80 de elevi, cu vârste cuprinse între 7 și 18 ani, membri ai grupului de cateheză ”Doar Noi?” sub îndrumarea preoților coordonatori Cristi Gavrilă și Emilian Petre în prezența consilierului Mass-Media al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, Nicușor - Silviu Dascălu.

 

În cadrul activităților de prevenire, polițiștii le-au făcut o surpriză copiilor prezenți, o demonstrație a unui câine polițist, prin exerciții de dresaj și de răspuns la comenzile conductorului, disciplinare și căutarea unor obiecte.

 

De asemenea, reprezentanții structurilor M.A.I. au format grupuri de lucru și au purtat pe rând, discuții libere cu elevii, referitor la potențialele pericolele de care trebuie să se ferească.

 

Elevii au primit pliante cu mesaje și sfaturi referitoare la comportamentul pe care trebuie să îl aibă în incinta instituțiilor de învățământ și în timpul liber, consumul de substanțe interzise, alcool sau tutun, siguranța on-line, furtul din buzunare sau locuințe, comportamentul în situații de urgență și despre siguranța rutieră.

 

Evenimentul a fost foarte apreciat de copii Grupului de Cateheză „Doar Noi?”, reprezentanții structurilor M.A.I. promițându-le că vor revenii și cu alte surprize, întrucât au fost foarte receptivi și foarte activi.

 Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Nicușor - Silviu Dascălu