Articole

2019: Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu s-a întâlnit cu elevii clasei a IX-a de la Seminarul Teologic din Slobozia

13 Sep 2019
12:46

Miercuri, 11 septembrie 2019, elevii clasei a IX-a de la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, însoțiți de părintele spiritual Laurențiu Mititelu, părintele director Sebastian Marin, care este și  diriginte bobocilor din anul acesta, s-au închinat pentru prima dată în Biserica Paraclis Episcopal „Sfântul Mare Mucenic Mina” din incinta Centrului Eparhial.

Elevii clasei a IX-a au fost primiți de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, în Sala Multifuncțională a Centrului Eparhial, în prezența consilierilor eparhiali și o parte din profesorii de specialitate.

Preasfinția Sa a urat elevilor bun venit, le-a vorbit despre  educația și formarea lor, despre cunoștințele umaniste, dar și cele teologice, îndemnându-i să le acorde o atenție sporită; le-a vorbit despre responsabilitatea pe care trebuie să o arate față de disciplina și programul didactic și liturgic din această școală teologică. Elevul seminarist este chemat să fie o „făclie aprinsă” pentru tinerii din Biserica Ortodoxă și model de credință pentru comunitățile parohiale de unde provin.

Toți elevii clasei a IX-a au primit din partea Preasfinției Sale Sfânta Scriptură, Învățătura de Credință Credință  Ortodoxă o carte de rugăciuni pentru întărirea lor duhovnicească.

La sfârșitul întâlnirii, Preasfinția Sa, le-a urat succes pentru anul școlar, dar și pentru toată perioada de studii, promițându-le părintească grijă pentru formarea lor ca vrednici teologi.