Articole

Proiectul social Bucurie la început de an şcolar - 8 ani de implementare în Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor

13 Sep 2019
12:44

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, cu binecuvântarea Preasfinţitului Părinte VINCENŢIU, Episcopul Sloboziei şi Călăraşilor, prin Serviciul de Asistenţă Comunitară şi Biroul de Asistenţă Socială, în parteneriat cu Asociaţia Socio- Culturală  Matei Basarab, a oferit în perioada 3 – 6 septembrie 2019, 110 ghiozdane şi kituri cu rechizite şcolare, în valoare de 9.819 lei.

Copiii care au primit ghiozdane cu rechizite şcolare sunt înscrişi în anul şcolar 2019-2020 şi participă lunar la activităţile organizate de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor, împreună cu partenerii ei sociali.            

De asemenea, 22 de copii ai familiilor aflate în dificultate din Slobozia, care participă săptămânal la activităţile organizate de Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor şi Asociaţia Socio - Culturală  Matei Basarab, în cadrul serviciilor sociale, au primit şi echipament pentru ora de educaţie fizică şi sport.

Copiii au avut bucuria de a participa la slujba de binecuvântare a darurilor primite, desfăşurată în Centrul Socio – Cultural Episcopul Damaschin, în data de 5 septembrie 2019.

Episcopia Sloboziei şi Călăraşilor implementează, din anul 2012, proiectul de prevenire a abandonului şcolar şi integrarea/reintegrarea copiilor în sistemul de învăţământ, reprezentând o prioritate în intervenţia social – filantropică, realizată în beneficiul familiilor aflate în dificultate care au copii în întreţinere şi care sunt înregistrate în cadrul Sectorului Social-Misionar al Episcopiei Sloboziei şi Călăraşilor.