Articole

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial

11 Sep 2019
13:09

În ziua de Miercuri, 11 septembrie 2019, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

Au fost aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul Eparhiei noastre.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre:

- înlocuirea învelitorii din tablă zincată și a șarpantei de la biserica parohială;

- înlocuirea ferestrelor bisericii

- reparați ale fisurilor și crăpăturilor la tencuiala exterioară și îmbinarea etanșă între peretele exterior și trotuar.

A fost acordat un ajutor financiar prin Asociația Socio-Culturală „Matei Basarab” pentru patru cazuri medicale deosebite ,   în valoare de 17.425 lei.

S-a luat act de participarea grupului Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, tineri și însoțitori, la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox – ITO 2019 cu tema „Cu toții suntem un Potir: Credință, Nădejde și Dragoste”, care a avut loc în municipiul Craiova, județul Dolj, în perioada 5 - 8 septembrie 2019.