Articole

Începutul de An Școlar 2019-2020 la Seminarul Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia

09 Sep 2019
13:51

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat luni, 9 septembrie 2019, la deschiderea Anului Școlar la Seminarul Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

S-a format deja o tradiție ca deschiderea Anului Școlar să aibă loc în Catedrala Episcopală „Înălțarea Domnului” din Slobozia, unde s-a săvârșit slujba de Te-Deum.

S-a dat citire mesajului Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, la începutul anului școlar 2019-2020: „Școala și Biserica susțin educația elevilor de la sate și orașe”.

Pe lângă elevi și părinți, în Catedrala Episcopală din Slobozia au fost prezenți reprezentanții autorităților locale.

Preasfinția Sa a ținut un cuvânt de bun venit pentru toți elevii Seminarului, a amintit de bursele lunare acordate de Episcopie elevilor cât și de gratuitatea mesei elevilor care au media peste 8,00. A binecuvântat pe profesori şi pe elevi, a vorbit despre vocație, care este o primă condiție pentru elevul seminarist, şi i-a îndemnat să fie modele demne de urmat de către toți tinerii din Eparhie.

Pentru elevii din primul an școlar dar și pentru elevii din ceilalți ani, Preasfinția Sa a prezentat corpul profesoral.

Părintele Director Sebastian Marin a mulțumit Preasfinției Sale pentru binecuvântările arhierești și pentru grija pe care o poartă acestei instituții de învățământ teologic. A trecut în revistă toate realizările elevilor seminariști din anul anterior, îndemnând pe cei care au intrat în clasa a IX-a să le urmeze exemplul. Dintre realizările cele mai importante ale seminariștilor, alături de buna promovabilitate la examenul de Bacalaureat, a amintit și de rezultatele deosebite ale tinerilor înscriși în cercul de pictură „Pafnutie Zugravul”, înființat în anul școlar 2017-2018 și coordonat de doamna Victorița Berbec, rezultate obținute la muzică și alte activități diferite de specificul Seminarului.