Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Parohia Cuza Vodă din Slobozia și-a sărbătorit hramul în mod inedit
Noutati
08-09-2019 15:16

Duminică, 8 septembrie 2019, Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul de Reședință Episcopală, Slobozia, și-a sărbătorit hramul, care este primul praznic din Anul Nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte preacucernicii părinți consilieri Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Laurențiu Cioranu, preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și Grupul de Cateheză Speranța al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Cuza Vodă - Slobozia.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite rugăciuni speciale pentru elevii români de aici și de pretutindeni care, începând de luni, 9 septembrie 2019, își vor relua cursurile.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea și slava cea mare cu care Preabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia cea veșnică cu care o laudă puterile cerești și despre slujbele și rugăciunile care i se aduc Maicii Domnului de către toți fiii Bisericii lui Hristos aici pe pământ, precum și cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea ei sfinții și aleșii lui Dumnezeu. Preasfinția Sa a spus credincioșii prezenți că se cuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pe pământ Maica Vieții, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască pe Iisus Hristos în Betleemul Iudeii.

Preasfinția Sa a amintit de datoria creștinilor de a primi cu inimă deschisă darul nașterii de prunci, de a-i crește și educa întru învățătura creștină. I-a îndemnat pe credincioși, acum la începutul noului an școlar, să-i ajute cu cele necesare pe copiii din familiile sărace, pentru ca începutul școlii să fie o bucurie pentru toți.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de parastas pentru fericiții ctitori și binefăcători ai sfânt lăcașului acestuia.

În curtea parohială, Grupul de Cateheză „Speranța” a susținut un adevărat recital despre satul românesc, marcând, astfel, într-un mod inedit Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) proclamat în acest an de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Acest moment artistic a emoționat auditoriul select, iar Preasfinția Sa a felicitat membrii Grupului de Cateheză „Speranța”, apreciind că a fost cel mai frumos moment dedicat Anului omagial al satului românesc și prin modul tradițional în care a fost gătită curtea bisericii. A felicitat pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestui moment de înalță ținută artistică și a mulțumit muzeografilor de la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia pentru reprezentarea satului românesc, chiar în mijlocul orașului.

Preasfinția Sa a dăruit câte o Carte de Rugăciuni copiilor Grupului de Cateheză „Speranța” al parohiei, care au cântat și la vremea chinonicului.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii, copii, tineri și vârstnici, urându-le mulți ani pe pământ spre Slava lui Dumnezeu.

Biserica și structurile M.A.I. din Ialomița uniți într-o campanie de prevenire
Informeaza Centrul Eparhial
16-09-2019 12:09
Nr. 195 - Bărăganul Ortodox - Revista Episcopiei Sloboziei și Călărașilor
16-09-2019 09:52
Credincioșii Catedralei Episcopale din Slobozia s-au bucurat de prezența Chiriarhului lor.
15-09-2019 11:55
Preasfințitul Vincențiu a slujit la hramul Mănăstirii Sfintei Cruci - Coslogeni
14-09-2019 15:34

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Împreună-rugăciune la deschiderea Anului Școlar 2019-2020Ședința lunară administrativă în Protoieria SloboziaȘedință administrativă lunară a preoților din Protopopiatul CălărașiSlujba de mulțumire pentru 50 de ani de împreună-viețuire pentru 23 de cupluri din Țăndărei
Calarasi
Fetesti
13 ani de la Sfințirea Bisericii Sfânta Mare Muceniță Anastasia din Municipiul CălărașiȘedința administrativă din luna septembrie a Protopopiatului Fetești
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Sfinţire de Troiţă în Parohia CondeeștiȘedință Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului UrziceniȘedința administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului OltenițaDonare de sânge în Protopopiatul OltenițaParohia Lehliu Gară. Șansă la educațieŞedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul Lehliu
Informatii din Parohii si Manastiri
Te Deum la începutul anului școlar 2019-2020-Școala Gimnazială Movilița
16-09-2019 23:28
Pelerinaj organizat de Parohia Movilița Nouă 6 iunie 2019-Inălțarea Domnului-Ziua Eroilor
16-09-2019 23:09
16-09-2019 22:43
A doua sărbătoare din anul bisericesc
16-09-2019 14:15
Încă ne rugăm pentru buna întocmire a văzduhului
15-09-2019 22:58
Înțelesurile sintagmei "a-ți lua crucea"
15-09-2019 22:46