Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Parohia Cuza Vodă din Slobozia și-a sărbătorit hramul în mod inedit
Noutati
08-09-2019 15:16

Duminică, 8 septembrie 2019, Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din municipiul de Reședință Episcopală, Slobozia, și-a sărbătorit hramul, care este primul praznic din Anul Nou bisericesc, început la 1 septembrie.

Sfânta Liturghie a fost oficiată de către Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, din care au făcut parte preacucernicii părinți consilieri Daniel Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Laurențiu Cioranu, preoți și diaconi, iar răspunsurile la strană au fost date de elevi și absolvenți ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia și Grupul de Cateheză Speranța al parohiei „Nașterea Maicii Domnului” – Cuza Vodă - Slobozia.

În cadrul Sfintei Liturghii au fost rostite rugăciuni speciale pentru elevii români de aici și de pretutindeni care, începând de luni, 9 septembrie 2019, își vor relua cursurile.

La sfârșitul Sfintei Liturghii, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a vorbit credincioșilor prezenți despre însemnătatea praznicului sărbătorit, despre cinstirea și slava cea mare cu care Preabunul Dumnezeu a împodobit în cer pe Maica Domnului, despre slavoslovia cea veșnică cu care o laudă puterile cerești și despre slujbele și rugăciunile care i se aduc Maicii Domnului de către toți fiii Bisericii lui Hristos aici pe pământ, precum și cuvintele de laudă pe care le-au alcătuit în cinstea ei sfinții și aleșii lui Dumnezeu. Preasfinția Sa a spus credincioșii prezenți că se cuvine să ne veselim astăzi, la această sărbătoare, căci s-a născut pe pământ Maica Vieții, Fecioara Maria, pe care a ales-o Dumnezeu, ca să nască pe Iisus Hristos în Betleemul Iudeii.

Preasfinția Sa a amintit de datoria creștinilor de a primi cu inimă deschisă darul nașterii de prunci, de a-i crește și educa întru învățătura creștină. I-a îndemnat pe credincioși, acum la începutul noului an școlar, să-i ajute cu cele necesare pe copiii din familiile sărace, pentru ca începutul școlii să fie o bucurie pentru toți.

După Sfânta Liturghie, Preasfinția Sa a săvârșit slujba de parastas pentru fericiții ctitori și binefăcători ai sfânt lăcașului acestuia.

În curtea parohială, Grupul de Cateheză „Speranța” a susținut un adevărat recital despre satul românesc, marcând, astfel, într-un mod inedit Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari) proclamat în acest an de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române.

Acest moment artistic a emoționat auditoriul select, iar Preasfinția Sa a felicitat membrii Grupului de Cateheză „Speranța”, apreciind că a fost cel mai frumos moment dedicat Anului omagial al satului românesc și prin modul tradițional în care a fost gătită curtea bisericii. A felicitat pe toți cei care s-au implicat în realizarea acestui moment de înalță ținută artistică și a mulțumit muzeografilor de la Muzeul Național al Agriculturii din Slobozia pentru reprezentarea satului românesc, chiar în mijlocul orașului.

Preasfinția Sa a dăruit câte o Carte de Rugăciuni copiilor Grupului de Cateheză „Speranța” al parohiei, care au cântat și la vremea chinonicului.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii, copii, tineri și vârstnici, urându-le mulți ani pe pământ spre Slava lui Dumnezeu.

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
Informeaza Centrul Eparhial
22-01-2020 10:34
Posturi Vacante în Episcopia Sloboziei și Călărașilor (IANUARIE 2020)
20-01-2020 15:45
Slujire Arhierească la parohia Buna Vestire din Slobozia
19-01-2020 12:34
Anul 2020 în Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „Mănăstirile din Bărăgan. Izvoare de har și pace duhovnicească”
15-01-2020 15:44

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Cerc pastoral la Penitenciarul SloboziaParohiei Cuza Vodă - Slobozia. Dor de EminescuPrima şedinţă administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călărași în anul 2020Instalarea Părintelui Petre Nicolae ca preot paroh la Parohia Perișoru II
Calarasi
Fetesti
Soborul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului în Parohia IndependențaLecție catehetică demonstrativă la Parohia Găița, Protopopiatul Fetești
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Ședința Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului UrziceniÎn Parohia Ulești Anul Nou 2020 a fost întâmpinat prin rugăciuneUn strop de credință care zidește!Filantropia, taină și iubire față de aproapeleŞedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul LehliuParohia OGORU. „Toaca colindul nostru duminical”
Informatii din Parohii si Manastiri
Mihai Eminescu în consemnările contemporanilor
23-01-2020 10:36
Activitate în parteneriat cu școala. Partea a III-a: primirea darurilor educaționale din partea parohieiTeologia Sfântului Maxim în viersuire liturgică
21-01-2020 10:37
21-01-2020 08:51
Principiile filantropiei, enunțate de Sf Maxim Mărturisitorul
21-01-2020 08:24
Activitate în parteneriat cu școala. Partea a II-a -plantarea pomului de Crăciun
20-01-2020 22:50
Agresivitatea animelelor, tâlc duhovnicesc
20-01-2020 22:41