Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Parohia Volna – Călărași. Încununarea bucuriei prin Sfânta Liturghie Arhierească
Noutati
01-09-2019 15:37

Sfânta Liturghie arhierească la Călărași, prilejuită de prezența Icoanei Maicii Domnului de la Trifești, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

 

Duminică, 1 septembrie 2019, începutul noului an bisericesc, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, Protopopiatul Călărași, unde s-a aflat spre închinarea credincioșilor Icoana Maicii Domnului de la Trifești, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

S-a creat deja o tradiție ca la începutul anului bisericesc și înainte de recolta de toamnă, credincioșii din Călărași să aducă prinos de rugăciune și mulțumire, în comuniune, printr-o procesiune pe străzile municipiului.

Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părintele profesor Florin Țuscanu preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinţii protopopi din județul Călărași, preoţi şi diaconi.

Un grup restrâns al Corului „Mihail Vulpescu” al  Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a adresat cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre, prin prezența Sfintei Icoane și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericesc suntem binecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului. A vorbit credincioșilor prezenți despre Pilda datornicului nemilostiv, despre condiționarea iertării de către Dumnezeu a păcatelor noastre de iertarea pe care noi o dăm celor ce ne-au greșit.

Preacucernicii părinți Laurențiu Dobre și Emilian Bogdan Gugu,  au primit prin hirotesie rangul de SACHELAR pentru activitatea depusă în cadrul protopopiatului și al parohiei.

Cu această ocazie, ca semn de mulțumire și binecuvântare, Preasfinția Sa a dăruit preacucernicului părinte Florin Țuscanu din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului  „Crucea Sloboziei” pentru clerici.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a binecuvântat pentru începutul noului an școlar.

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan

Ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial
Informeaza Centrul Eparhial
22-01-2020 10:34
Posturi Vacante în Episcopia Sloboziei și Călărașilor (IANUARIE 2020)
20-01-2020 15:45
Slujire Arhierească la parohia Buna Vestire din Slobozia
19-01-2020 12:34
Anul 2020 în Episcopia Sloboziei și Călărașilor: „Mănăstirile din Bărăgan. Izvoare de har și pace duhovnicească”
15-01-2020 15:44

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Cerc pastoral la Penitenciarul SloboziaParohiei Cuza Vodă - Slobozia. Dor de EminescuPrima şedinţă administrativă lunară a preoţilor din Protopopiatul Călărași în anul 2020Instalarea Părintelui Petre Nicolae ca preot paroh la Parohia Perișoru II
Calarasi
Fetesti
Soborul Sfântului Ioan Botezătorul și Înaintemergătorul Domnului în Parohia IndependențaLecție catehetică demonstrativă la Parohia Găița, Protopopiatul Fetești
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Ședința Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului UrziceniÎn Parohia Ulești Anul Nou 2020 a fost întâmpinat prin rugăciuneUn strop de credință care zidește!Filantropia, taină și iubire față de aproapeleŞedinţa lunară a preoţilor din Protopopiatul LehliuParohia OGORU. „Toaca colindul nostru duminical”
Informatii din Parohii si Manastiri
Mihai Eminescu în consemnările contemporanilor
23-01-2020 10:36
Activitate în parteneriat cu școala. Partea a III-a: primirea darurilor educaționale din partea parohieiTeologia Sfântului Maxim în viersuire liturgică
21-01-2020 10:37
21-01-2020 08:51
Principiile filantropiei, enunțate de Sf Maxim Mărturisitorul
21-01-2020 08:24
Activitate în parteneriat cu școala. Partea a II-a -plantarea pomului de Crăciun
20-01-2020 22:50
Agresivitatea animelelor, tâlc duhovnicesc
20-01-2020 22:41