Articole

Parohia Volna – Călărași. Încununarea bucuriei prin Sfânta Liturghie Arhierească

01 Sep 2019
15:37

Sfânta Liturghie arhierească la Călărași, prilejuită de prezența Icoanei Maicii Domnului de la Trifești, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului

 

Duminică, 1 septembrie 2019, începutul noului an bisericesc, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, Protopopiatul Călărași, unde s-a aflat spre închinarea credincioșilor Icoana Maicii Domnului de la Trifești, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

S-a creat deja o tradiție ca la începutul anului bisericesc și înainte de recolta de toamnă, credincioșii din Călărași să aducă prinos de rugăciune și mulțumire, în comuniune, printr-o procesiune pe străzile municipiului.

Această zi a fost încununată de Sfânta Liturghie, unde sub protia Preasfinției Sale au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, părintele profesor Florin Țuscanu preacucernicii părinţi consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părinţii protopopi din județul Călărași, preoţi şi diaconi.

Un grup restrâns al Corului „Mihail Vulpescu” al  Protopopiatului Călărași a dat răspunsurile liturgice.

În cuvântul de învățătură, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a adresat cuvânt de mulțumire Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre, prin prezența Sfintei Icoane și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la începutul Anului Nou bisericesc suntem binecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului. A vorbit credincioșilor prezenți despre Pilda datornicului nemilostiv, despre condiționarea iertării de către Dumnezeu a păcatelor noastre de iertarea pe care noi o dăm celor ce ne-au greșit.

Preacucernicii părinți Laurențiu Dobre și Emilian Bogdan Gugu,  au primit prin hirotesie rangul de SACHELAR pentru activitatea depusă în cadrul protopopiatului și al parohiei.

Cu această ocazie, ca semn de mulțumire și binecuvântare, Preasfinția Sa a dăruit preacucernicului părinte Florin Țuscanu din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului  „Crucea Sloboziei” pentru clerici.

Preasfinția Sa a împărtășit toți copiii prezenți la Sfânta Liturghie și i-a binecuvântat pentru începutul noului an școlar.

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan