Articole

Vineri, 30 august 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincen...

30 Aug 2019
21:05

Vineri, 30 august 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a întâmpinat icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, adusă spre închinarea și binecuvântarea credincioșilor din Protopopiatul Călărași.

Toţi preoţii din județul Călărași şi peste 2000 de credincioşi au întâmpinat Icoana Maicii Domnului la Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din Călărași la ora 17:00.

După primirea icoanei toţi cei prezenţi au pornit într-o procesiune spre Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași, unde s-a săvârșit slujba de Te Deum, în prezența  credincioșilor și autorităților locale și județene.

Icoana Maicii Domnului de la Trifești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului a fost depusă într-un baldachin, spre închinare tuturor credincioșilor.

În cuvântul Său, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, a mulțumit Înaltpreasfințitului Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului pentru darul spiritual făcut credincioșilor Episcopiei noastre și a mulțumit Preabunului Dumnezeu că acum la ajunul Anului Nou bisericesc s-a format deja o tradiție în cei șase ani în care și credincioșii din județul Călărași să fie binecuvântați cu rugăciunile Maicii Domnului.

A urmat slujba Privegherii în Biserica Sfinții Împărați – Volna în prezența Preasfinției Sale.

Duminică, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu înconjurat de un sobor de preacuvioşi părinţi stareţi, părinţi consilieri ai Centrului Eparhial, preoţi şi diaconi va săvârși Sfânta Liturghie în această biserică parohială.

Toţi credincioşii sunt aşteptaţi să se închine şi să se roage la Icoana Maicii Domnului de la Trifești din Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, care va mai rămâne la Biserica „Sfinţii Împărați Constantin și Elena” – Volna din Călărași până Duminică, 1 septembrie 2019, ora 15:00.

Foto: Episcopia Sloboziei și Călărașilor/Mihai Popîrlan