Articole

Preasfințitul Vincențiu a slujit la Parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași

18 Aug 2019
15:18

Duminică, 18 august 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a slujit Sfânta Liturghie Arhierească la parohia Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale au slujit preacucernicii părinți consilieri Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele protopop Ramon Eugen Ilie, preoți și diaconi.

Legat de dialogul liturgic, astăzi au cântat grupul restrâns din Corul Mihail Vulpescu al Protopopiatului Călărași și Corul de copii al Parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul din Călărași.

La vremea Chinonicului Corul Parohiei Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul au susținut un miniconcert.

Chiriarhul locului a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie și toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic.

În cuvântul de învățătură, Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit despre puterea credinței în Iisus Hristos, Sfântul Apostol Petru, la chemarea Mântuitorului a mers pe ape, despre potolirea furtunii la porunca Mântuitorului. Noi creștinii suntem chemați să avem o credință puternică pentru a putea merge pe valurile învolburate ale acestei lumi.

A felicitat preoții slujitori pentru lucrarea pastorală pe care o săvârșesc, mărturie stând grupul de copii ce formează Corul parohiei.

Preasfinția s-a a apreciat  frumusețea și rafinamentul interpretării micilor artiști, dăruindu-le cruciulițe pectorale și cărți de rugăciuni, iar doamnei dirijor i-a dăruit o Sfântă Scriptură.