Articole

Eroii marinari cinstiți la Călărași în ziua praznicului Adormirii Maicii Domnului

15 Aug 2019
14:34

Joi, 15 august 2019, când Biserica Ortodoxă Română prăznuiește Adormirea Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Volna din municipiul Călărași, Protopopiatul Călărași.

Sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinți consilieri, Manuel Rusu, Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ramon Eugen Ilie și un sobor de preoți și diaconi.

Alături de mulțime de credincioși au participat la slujbă și reprezentanți ai autorităților locale.

Chiriarhul locului a împărtășit toți credincioșii care au primit dezlegare de la duhovnic, copii, tineri și maturi.

În cuvântul de învățătură Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre Sfânta Născătoare de Dumnezeu „ușă a lui Dumnezeu”, pentru că prin Ea a intrat Fiul lui Dumnezeu în lume, despre taina înălțării Ei la cer și a încununării în ceata sfinților și îngerilor, mai presus decât Heruvimii și Serafimii, pentru a fi rugătoare neobosită pentru noi către Dumnezeu.

După terminarea Sfintei Liturghii, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu, împreună cu soborul de preoți și diaconi, au mers până la Crucea Eroilor Marinari, pe malul brațului Borcea. Și în acest an, de Ziua Marinei Române, s-a făcut slujba parastasului pentru toți marinarii căzuți la datorie și a fost lansată la apă o cruce de flori în amintirea lor.