Articole

S-a stabilit data pentru Examenul de Capacitate preoțească

14 Aug 2019
15:13

În ziua de Miercuri, 14 august 2019, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

S-a aprobat organizarea Examenului de Capacitate preoțească în ziua de joi, 19 septembrie 2019.

S-a aprobat organizarea Examenului de Selecționare pentru parohiile urbane, în ziua de joi, 19 septembrie 2019.

Programul examenelor, înscrierea candidaților, tot ce ține de buna organizare și desfășurare a celor două examene vor fi publicate pe site-ul www.sf-esc.ro.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Au fost aprobate mișcări de personal clerical în cadrul Protopopiatului Fetești.

Biroului pentru Catehizarea Tineretului, a propus, iar Permanența Consiliului Eparhial a aprobat participarea grupului ce va reprezenta Eparhia Sloboziei și Călărașilor, tineri și însoțitori,  la Întâlnirea Internațională a Tineretului Ortodox – ITO 2019 cu tema „Cu toții suntem un Potir: Credință, Nădejde și Dragoste”, care va avea loc în municipiul Craiova, județul Dolj, în perioada 5 - 8 septembrie 2019.

Din cadrul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor vor participa 80 de tineri ortodocși din cele două județe ale Eparhiei: Ialomița și Călărași.