Articole

Episcopia Sloboziei și Călărașilor folosită ca „magnet” pentru presa scrisă din Ialomița în articole mincinoase

08 Aug 2019
18:42

DREPT  LA  REPLICĂ

 

Episcopia Sloboziei și Călărașilor folosită ca „magnet” pentru presa scrisă din Ialomița în articole mincinoase 

 

 

În urma apariției articolului: Părintele paroh din Cojești și Episcopia Călărașiului și Sloboziei girează nesimțirea primarului din Belciugatele și a fraților săi, în Ziarul Ialomița, în data de 8 august 2019, semnat de redactorul șef Nicolae Tache, Biroul de Presă al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor face următoarele precizări, pentru corecta informare a opiniei publice:

 

Episcopia Sloboziei și Călărașilor ia act de atitudinea lipsită de etică profesională a ziarului local „Ialomița”, care redactează știri dintr-o singură sursă, fără a cere un punct de vedere instituției pe care o blamează cu nerușinare.

Este grav faptul că redactorul șef, cel care dă bunul de tipar, deformează chiar din titlu numele Episcopiei Sloboziei și Călărașilor, rezultând faptul că nu a făcut un minim efort de documentare pentru acest material de presă, publicându-l așa cum i-a fost trimis de o terță persoană. Și mai grav este faptul că și l-a asumat ca fiind autorul articolului.

Ne arătam surprinderea totală față de articolul publicat de ziarul amintit, care folosește numele Episcopiei, ca și „clickbait” într-un articol de presă în care Eparhia nu are nicio implicare și nu are legătură cu materialul de știre.

Dacă redactorul șef al Ziarului „Ialomița” ar fi făcut efortul de a citi textul publicat, ar fi constatat faptul că Parohia Cojești, care are personalitate juridică și este absolvită de orice implicare în nerespectarea obligațiilor contractuale, amintire făcând tocmai conținutul plângerii penale pe care publicația locală o citează: „.... Prețul însă, a fost achitat doar de partea ce era prevăzută a fi achitată de preotul paroh Preda Daniel Ionel.”

Îndemnăm, pe această cale, redactorul șef al Ziarului „Ialomița” să dea dovadă de responsabilitate în redactarea articolelor, așa cum cere deontologia profesională, care ar trebui să fie caracterizate de realitatea și obiectivitatea informațiilor oferite publicului.

În concluzie, ne exprimăm nedumerirea și o justificată îngrijorare, față de linia jurnalistică a Ziarului „Ialomița”, care și în acest caz nu dă dovadă doar de lipsă de profesionalism, ci și de rea credință și lipsă de respect față de proprii cititori, prin publicarea unor informații neverificate și lipsite de orice consistență.

 

 

Biroul de Presă

al Episcopiei Sloboziei și Călărașilor

birpresesc@yahoo.ro