Articole

Protopopiatul Urziceni a obţinut locul 1 la secţiunea „icoane pe sticlă”

02 Aug 2019
12:57

 Vineri, 02 august 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a primit vizita premiantei olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” din Sibiu, împreună cu Părintele Protopop de Urziceni, Aurel Berbec și doamna Victoriţa Berbec, coordonatoarea cercului de pictură „Sfântul Apostol Luca – Urziceni.

Eleva Mihai Norina Andreea, în vârstă de numai 12 ani, a obținut anul acesta locul I la secţiunea „icoane pe sticlă” în cadrul olimpiadei „Meșteșuguri Artistice Tradiționale” din Sibiu și premiul II  a fost acordat lui Leca Sucvinder Sing  un elev seminarist din cadrul cercului de pictură Sf. Pafnutie Zugravul care aparţine de Seminarul Teologic din Slobozia. La această olimpiadă au participat peste 250 de copii, din 31 de judeţe ale ţării, dar şi din străinătate – Suedia, Republica Bulgaria şi Republica Moldova, R.P. Chineză.

Olimpica Mihai Norina Andreea a prezentat Preasfinției Sale compoziția pe care a pictat-o pentru concurs, icoana fiind compusă din 2 scene mari și 2 mici, laterale.  În partea stângă este reprezentată Maica Domnului, care ţine sub Acoperământul ei pe Sfinţii Trei Ierarhi și pe cei doi arhangheli „Mihail și Gavril”, iar în partea dreaptă este reprezentat Sfântul Gheorghe călare pe cal, omorând balaurul înfricoșător. În lateral sunt pictați cei doi Împărați, Constantin și mama sa, Elena, iar în partea de sus, Mântuitorul - prunc și Ioan Botezătorul - copil.

Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor a binecuvântat și a felicitat pe premiantă și pe doamna Victoriţa Berbec, pentru implicarea acestora, oferind tinerei olimpice un premiu.