Articole

Ziua sărbătoririi Imnului Național în Slobozia

29 Jul 2019
12:00

Românii au sărbătorit astăzi, 29 iulie 2019, Ziua Imnului Naţional. Cu binecuvântarea Preasfințitului Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, părintele Vicar Eparhial Rafail Mîț a oficiat în Piața Revoluției din municipiul Slobozia o slujbă de Te Deum împreună cu un sobor de preoți, în prezenţa oficialităților locale și județene, a cadrelor militare şi a slobozenilor veniţi să asiste la această manifestare.


           Alocuțiunea despre semnificația evenimentului a fost rostită de către Gigi Petre, Prefectul Județului Ialomița. Ceremonialul a continuat cu intonarea imnului „Deșteaptă-te, române!“, de către Grupul de Cateheză „Speranța” al Parohiei „Naşterea Maicii Domnului” din Slobozia coordonat de către Părintele Dumitru Drăghici, în acordurile fanfarei municipale, iar festivitatea s-a încheiat cu defilarea Gărzi de Onoare.


           Data de 29 iulie a fost proclamată, în conformitate cu Legea nr. 99/1998, Ziua Imnului Național al României – „Deșteaptă-te române!”, simbol al unității Revoluției Române de la 1848.