Articole

Slujire arhierească la Mănăstirea Frățilești - Sudiți

20 Jul 2019
13:10

Sâmbătă, 20 iulie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească la Mănăstirea Frățilești-Sudiți, cu hramul „Sfântul Mare Mucenic Pantelimon”. Este deja o tradiție ca Preasfinția Sa să slujească în această mănăstire în ziua Sfântului Proroc Ilie Tesviteanul.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius – Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte Ionuț Butu, Protopop de Slobozia, preacuvioși părinți stareți, preoți și diaconi, alături de mulțime de credincioși.

La momentul predicii, Preasfinția Sa a vorbit celor prezenți despre marea evlavie pe care creștinii ortodocși o au pentru Sfântul Proroc Ilie, care, potrivit Sfintei Tradiții, va fi Înaintemergător al Mântuitorului Iisus Hristos la a doua Sa venire întru slavă; despre credința sa puternică și râvna pentru slujirea lui Dumnezeu.  

S-a rostit o ectenie de pomenire pentru ctitorii Aurelian Pană și nepoata sa, Cristina, trecuți la cele veșnice.

Preasfințitul Părinte Episcop a acordat „Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler, domnilor Marian Popescu și Gheorghe Paraschiv pentru implicarea jertfelnică finalizarea lucrărilor de construcție și împodobire a noii biserici.

După Sfânta Liturghie, Întâistătătorul Episcopiei Sloboziei și Călărașilor a împărtășit toți copiii prezenți, iar pe credincioșii prezenți la slujbă i-a binecuvântat și le-a oferit câte o iconiță.

Preasfinția Sa împreună cu soborul de slujitori și toți credincioșii prezenți au apreciat lucrările săvârșite la noul locaș de cult și au înălțat cântări, amintind de faptul că în toamnă Chiriarhul locului va reveni în aceste locuri binecuvântate de Dumnezeu pentru a săvârșii slujba de târnosire (sfințire).