Articole

Permanența Consiliului Eparhial s-a reunit în ședință de lucru

17 Jul 2019
12:35

În ziua de Miercuri, 17 iulie 2019, în Sala de Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

 

S-a aprobat susținerea Examenului de duhovnicie, în ziua de miercuri, 24 iulie 2019. Examenul va fi susținut oral, pe baza bibliografiei recomandate din timp fiecărui candidat înainte de hirotonie, în prezența unei comisii competente aprobată de Centrul Eparhial. Candidatul va fi declarat  ADMIS sau RESPINS

Calendarul examenului:

- Luni, 22 iulie 2019, înscrierea candidaților la Sectorul Administrativ Bisericesc, între orele 08:00 – 13:00;

- Miercuri, 24 iulie 2019, ora 10:00sala Bibliotecii Centrului Eparhial, susținerea probei, iar în aceeași zi anunțarea rezultatelor.

 

În ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial au fost propuse și aprobate mișcări de personal clerical și neclerical în cadrul parohiilor Eparhiei Sloboziei și Călărașilor.

Protopopiatul Slobozia are de astăzi un nou preot misionar, care va ajuta parohiile din protopopiat să înmulțească activitatea pastoral-misionară din cadrul Protopopiatului.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei:

- lucrări de armare și tencuire a pereților exteriori,

- construirea de rigole de scurgere a apelor meteorice;

- construirea de garduri pentru împrejmuirea bisericii și a cimitirelor;

- lucrări de termoizolație și aplicare de tencuială decorativă la biserici parohiale;

- înlocuirea gardului vechi care împrejmuiește curtea bisericii;

- înlocuirea acoperișului casei parohiale cu învelitoare din tablă cutată plană.