Articole

Înainte-prăznuirea hramului parohiei „Sfântul Proroc Ilie” din Slobozia

14 Jul 2019
12:52

Duminică, 14 iulie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a binecuvântat credincioșii prezenți ai  parohiei „Sfântul Prooroc Ilie” – Slobozia.

Sub protia Preasfinției Sale, la Sfânta Liturghie au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri: Daniel Enașcu, Cristi Gavrilă, Ioan Florin Simion, Nicușor Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, preacucernicul părinte protopop Ionuț Butu, preoți și diaconi.

Un grup restrâns de absolvenți ai Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților județene și locale.

În cuvântul de învățătură adresat credincioșilor prezenți, Preasfinția Sa a vorbit despre puterea credinței în Iisus Hristos, ca fiu al lui Dumnezeu și Mântuitor. Având exemplul credinței și smereniei sutașului care s-a rugat pentru sănătatea slujitorului său, să-L mărturisim pe Mântuitorul Hristos ca Dumnezeu, Proniator al vieții noastre și Tămăduitor Suprem și să vestim cu voce tare binele pe care Dumnezeu, prin Mântuitorul Iisus Hristos îl face clipă de clipă vieții noastre. Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie.

La sfârșitul slujbei preacucernicul părinte paroh Victor Scurtu a mulțumit Întâistătătorului Eparhiei noastre pentru dragostea și grija pe care o poartă Parohiei Sfântul Prooroc Ilie Tesviteanul din Slobozia.

Preasfințitul Părinte Episcop a acordat „Ordinul Crucea Sloboziei în Grad de Cavaler, domnului Victor Moraru, Președintele Consiliului Județean Ialomița pentru implicarea jertfelnică în comunitățile parohiale din județul Ialomița.

După Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, Ierarhul, împreună cu soborul de slujitori, a săvârșit slujba parastasului pentru fericiții ctitori, slujitori și binefăcători ai acestei biserici.

Preasfinția Sa a binecuvântat toți credincioșii: prunci, copii, tineri, adulți și vârstnici prezenți la Sfânta Liturghie.