Articole

Sfințirea lucrărilor exterioare la Parohia Sultana din Protopopiatul Oltenița

07 Jul 2019
15:19

Duminică, 7 iulie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Adormirea Maicii Domnului” din  localitatea Sultana, din cadrul Protopopiatului Oltenița.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat și au săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale lăcașului de cult. Au intrat în sfântul locaș și au sfințit veșmântului pictural restaurat și catapeteasma.

A urmat săvârșirea Sfintei Liturghii, unde sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacuviosul părinte Arhimandrit Rafail, vicar eparhial, preacucernicii părinți consilieri Florin Ionescu, Daniel Demișcă și Nicușor – Silviu Dascălu, părintele Protopop de Oltenița, Marian Necula, preoți și diaconi.

Credincioșii au venit în număr mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți la Sfânta Liturghie. 

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Vincențiu a explicat pericopa evanghelică a zile și a vorbit despre îndemnul Mântuitorului: „căutați mai întâi Împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui, și toate acestea se vor adăuga vouă” (Matei VI, 33), îndemnând credincioșii să împlinească această poruncă pentru a se întării în lupta cu ispitele vieții.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii parohiale.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de la Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.