Articole

Activități dinamice în Episcopia Sloboziei și Călărașilor

12 Jun 2019
13:43

În Sala Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc Miercuri, 12 iunie 2019, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

 

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre.

Au fost aprobate mai multe lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei:

-         înlocuire uși interioare și exterioare;

-          corpuri de iluminat;

-          înlocuire parchet, gresie, faianță;

-          zugrăveli interioare și exterioare;

-          achiziție de mobilier și corpuri de iluminat.

-          

S-a aprobat desfășurarea proiectului educațional Credință și tradiție în satul românesc  între Seminarul Teologic din Slobozia și Parohia Sfântul Nicolae - Coșereni, Protopopiatul Urziceni;

Scopul acestui proiect îl constituie Redescoperirea și valorificarea de către elevii Cercului de Cateheză al Parohiei Coșereni I și ai Seminarului Teologic Ortodox din Slobozia a tradițiilor și spiritualității specifice satului românesc prin organizarea de cercetări etnografice în trei zone geografice ale României (Transilvania, Moldova și Oltenia) și compararea rezultatelor obținute cu tradițiile specifice județului Ialomița.

S-a aprobat continuarea unui parteneriat cu o firmă de mezeluri, care vor fi oferite cazurilor social-filantropice asistate de către Episcopia Sloboziei și Călărașilor, în vederea depășirii situațiilor de dificultate cu care se confruntă.

 

S-a acordat arhiereasca binecuvântare în vederea înființării de site-uri parohiale și alte canale de mediatizare a activităților desfășurate în parohie. 

După ședință a fost prezentat biroul noului consilier care va răspunde de cimitire și monumente funerare.