Articole

Sfințirea lucrărilor exterioare la Parohia Luica din Protopopiatul Oltenița

09 Jun 2019
16:19

Duminică, 9 iunie 2019, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a adus bucurie duhovnicească credincioșilor parohiei „Sfântul Ierarh Nicolae” din  localitatea Luica, Protopopiatul Oltenița.

Întâistătătorul Eparhiei noastre, urmat de soborul de preoți și diaconi au înconjurat și au săvârșit slujba de sfințire a lucrărilor exterioare ale lăcașului de cult.

A urmat săvârșirea Sfintei Liturghii, unde sub protia Preasfinției Sale, au slujit preacucernicii părinți consilieri Daniel Florin Enașcu, Florin Ionescu, Daniel Demișcă, Nicușor – Silviu Dascălu și Marius Gabriel Purcărea, părintele Protopop de Oltenița, Marian Necula, preoți și diaconi.

Credincioșii au venit în număr foarte mare pentru a fi în comuniune liturgică cu Ierarhul lor.

Alături de mulțimea de credincioși au fost prezenți și reprezentanți ai autorităților locale.

În cuvântul de învățătură Preasfințitul Părinte Vincențiu a vorbit despre cuvântarea arhierească a Mântuitorului Iisus Hristos din pericopa evanghelică a zilei. Preoția Bisericii lui Hristos, în cele trei trepte episcop, preot și diacon își are izvorul în Arhieria Mântuitorului, care S-a rugat Tatălui Ceresc pentru unitatea Bisericii Sale.

Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a împărtășit copiii prezenți în număr foarte mare la Sfânta Liturghie și le-a dăruit tuturor câte o cruciuliță pectorală.

Preacucernicul părinte paroh Vasile Adrian Popescu a primit prin hirotesie rangul de ICONOM – STAVROFOR pentru activitatea depusă în comunitatea parohială, dar și pentru lucrările realizate la sfântul locaș.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii bisericii parohiale.

La sfârșitul slujbei, toți credincioșii au primit binecuvântare de la Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu.

Preasfinția Sa a cercetat și parohia Vadu Oii unde se desfășoară lucrări de schimbare a geamurilor, astfel pregătind sfântul locaș pentru restaurarea picturii.