Articole

Burse pentru elevii Seminarului Teologic Ortodox din Slobozia

08 Jun 2019
17:18

Mai mulți elevi ai Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur“ din Slobozia au fost primiți, Vineri, 7 iunie 2019, la Centrul Eparhial de către Preasfințitul Vincențiu, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, pentru a li se acorda bursele lunare.

Elevul Ștefan Georgian Lucian, proaspăt absolvent al Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Ioan Gură de Aur” Slobozia, a rostit, în numele elevilor, un amplu cuvânt festiv în care a vorbit despre semnificația dogmatică a Înălțării Domnului nostru Iisus Hristos cu trupul la cer, având ca punct de plecare învățăturile Sfântului Grigorie Palama din Cuvântarea 21 la Înălțare: ,,Domnul S-a suit la cer folosindu-se de un nor ca de un car de lumină, S-a urcat în slavă și a intrat în Sfânta Sfintelor cea nefăcută de mână și S-a așezat de-a dreapta măririi, în ceruri, făcând frământătura noastră împreună șezătoare cu Dumnezeu.”

Tânărul absolvent a mulțumit în chip deosebit Preasfinției Sale pentru implicarea în bunul mers al Seminarului Teologic Slobozia și pentru sprijinul acordat școlii noastre și implicit, elevilor.

Întâlnirea din această zi a avut o semnificație aparte, fiind ultima de acest gen între Preasfințitul Vincențiu și elevii clasei a XII-a, care își vor încheia studiile în acest an. Preasfinția Sa a îndemnat pe toți elevii anului terminal să continue studiile pentru a-și spori cunoștințele, continua îmbunătățire a activității fiind un deziderat binecuvântat de Dumnezeu. Toți oamenii sunt în perpetuu început și continuă dezvoltare.