Episcopia Sloboziei si Calarasilor
Retea web
Hramul Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului”. Ziua eroilor sărbătorită la Slobozia
Noutati
06-06-2019 15:20

Joi, 6 iunie 2019, în ziua prăznuirii Înălțării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia și-a sărbătorit hramul, Preasfințitul Părinte Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinți consilieri ai Centrului Eparhial și de un sobor ales de preoți și diaconi.

Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

La vremea predicii Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre marea prăznuire a Înălțării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este și pomenirea eroilor neamului.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

Începând cu ora 12:00, Preasfinția Sa, însoțit de preoții, diaconii și credincioșii prezenți la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârșită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane și defilarea gărzii militare.

În cadrul acestei manifestări Grupul de cateheză „Speranța” al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia au susținut un concert de cântece patriotice.

Tot în această zi, la ora  14:00, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la vernisajul expoziției naționale de pictură „Înălțarea lui Hristos”, ediția a XIII-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit Nr. 2 „Piticot” din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări. Premiile evenimentului a fost realizate cu sprijinul Protopopiatului Slobozia și al Municipiului Slobozia.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat o Medalie Aniversară domnului profesor Vasile Silvian Ciupercă pentru cei 10 ani de colaborare în folosul bisericilor din Eparhia Bărăganului.

Preasfinția Sa a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți la acest vernisaj.

Duminica Tuturor Sfinților. Slujire Arhierească la Catedrala Episcopală din Slobozia
Informeaza Centrul Eparhial
23-06-2019 12:57
In urma cu zece ani...
20-06-2019 11:38
Nr. 192 - Bărăganul Ortodox - Revista Episcopiei Sloboziei și Călărașilor
18-06-2019 22:23
Noi lucrări de înfrumusețare și restaurare a bisericilor parohiale și mănăstirilor din cadrul Eparhiei
18-06-2019 21:57

Informeaza Protopopiatele
Slobozia
Praznicul Rusaliilor în Parohia GrivițaFestivitatea de premiere a elevilor olimpici și Cerc Pastoral la Parohia „Sfântul Dumitru” SloboziaȘedință administrativă lunară cu preoții din Protopopiatul CălărașiÎnainte-prăznuirea hramului bisericii „Sfânta Treime” din Fetești
Calarasi
Fetesti
Din inimi, pentru inimi, în Parohia IndependențaȘedința administrativă din luna iunie 2019 a Protopopiatului Fetești
Urziceni
Oltenita
Lehliu
Ședință Administrativă lunară în cadrul Protopopiatului UrziceniOlimpiada „Meșteșuguri artistice tradiționale românești” faza județeanăȘedința administrativă lunară cu preoții din cadrul Protopopiatului OltenițaZiua Națională a Portului Tradițional din România. Protopopiatul OltenițaParohia OGORU – Concursul de Toacă „Veniți, creștini, la rugăciune!”, Ediția a IV-aȘedință administrativă lunară
Informatii din Parohii si Manastiri
Mlădițele purtătoare de bun miros au îmbălsămat biserica
24-06-2019 23:23
Broderia cea cu flori decorează nu doar ia ci și veșmintele sacerdotaleProgramul duhovnicesc din postul Sf Apostoli
24-06-2019 21:48
24-06-2019 21:41
Ședință reunită a Consiliului Parohial și Comitetului Parohial în Parohia Prozanic
24-06-2019 21:24
Vecernie și Litie la sorocul fundamental al satului românesc
24-06-2019 21:01
Să ne cunoaștem scriitorii și poeții. „Luna, Ion Luca Caragiale” în Parohia Prozanic
24-06-2019 20:36