Articole

Hramul Catedralei Episcopale „Înălțarea Domnului”. Ziua eroilor sărbătorită la Slobozia

06 Jun 2019
15:20

Joi, 6 iunie 2019, în ziua prăznuirii Înălțării Domnului, Catedrala Episcopală din Slobozia și-a sărbătorit hramul, Preasfințitul Părinte Vincențiu a săvârșit Sfânta Liturghie arhierească, înconjurat de părinți consilieri ai Centrului Eparhial și de un sobor ales de preoți și diaconi.

Corul Seminarului Teologic „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia, dirijat de preacucernicul părinte profesor Alexandru Daniel Vasile, a dat răspunsurile, armonizând dialogul liturgic.

La vremea predicii Preasfinția Sa a vorbit credincioșilor despre marea prăznuire a Înălțării la cer a Mântuitorului Iisus Hristos, zi în care, în Biserica Ortodoxă Română este și pomenirea eroilor neamului.

După otpustul Sfintei Liturghii, a fost săvârșită slujba Parastasului pentru ctitorii Catedralei Episcopale.

Începând cu ora 12:00, Preasfinția Sa, însoțit de preoții, diaconii și credincioșii prezenți la slujbă, au mers în procesiune până la Monumentul Eroilor din Parcul Tineretului. După onorul militar, a fost săvârșită slujba de pomenire a eroilor neamului, programul continuând cu depuneri de coroane și defilarea gărzii militare.

În cadrul acestei manifestări Grupul de cateheză „Speranța” al Parohiei „Nașterea Maicii Domnului” din Slobozia au susținut un concert de cântece patriotice.

Tot în această zi, la ora  14:00, Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a participat la vernisajul expoziției naționale de pictură „Înălțarea lui Hristos”, ediția a XIII-a, organizată de Protopopiatul Slobozia în parteneriat cu Grădinița cu program prelungit Nr. 2 „Piticot” din Slobozia în holul Centrului Eparhial, unde a premiat copiii, care au prezentat cele mai frumoase lucrări. Premiile evenimentului a fost realizate cu sprijinul Protopopiatului Slobozia și al Municipiului Slobozia.

Cu această ocazie Preasfințitul Părinte Episcop Vincențiu a acordat o Medalie Aniversară domnului profesor Vasile Silvian Ciupercă pentru cei 10 ani de colaborare în folosul bisericilor din Eparhia Bărăganului.

Preasfinția Sa a împărțit daruri tuturor copiilor prezenți la acest vernisaj.