Articole

Permanența Consiliului Eparhial s-a reunit în ședință de lucru

10 Apr 2019
22:06

În Sala Consiliului „Matei Basarab” din cadrul Centrului Eparhial a avut loc Miercuri, 10 aprilie 2019, ședința de lucru a Permanenței Consiliului Eparhial, sub președinția Preasfințitului Părinte Episcop Vincențiu.

S-a acordat rangul bisericesc de ICONOM STAVROFOR pentru patru preoți vrednici din Eparhia noastră.

S-au validat alegerile parohiale de la parohia Iazu din cadrul Protopopiatului Slobozia, în urma cărora a fost ales un nou epitrop și un membru titular în Consiliul Parohial, până la finalizarea mandatului – 2022, după care vor urma noi alegeri parohiale.

S-au aprobat mișcări de personal în cadrul Centrului Eparhial.

Ședința a avut pe ordinea de zi măsuri pentru îmbunătățirea activității pastoral – misionare și administrativ – patrimoniale a parohiilor, mănăstirilor și protopopiatelor din cuprinsul Episcopiei noastre:

- La Parohia Gheorghe Lazăr din cadrul Protopopiatului Slobozia, s-a aprobat începerea demersurilor pentru construirea unui Centru Socio - Cultural în curtea bisericii parohiale. Centrul Socio – Cultural va avea ca ocrotitor pe Sfântul Apostol, întâiul Mucenic și Arhidiacon Ștefan;

- La Parohia Iazu din cadrul Protopopiatului Slobozia, s-a aprobat construirea unor dependințe în curtea casei parohiale (cameră centrală termică, magazii, garaj, anexe pentru animale și păsări, foișor), montarea unui sistem de încălzire și aparate de aer condiționat în casa parohială și împrejmuirea curții casei parohiale.

S-a acordat arhiereasca binecuvântare pentru încheierea unui acord de parteneriat comun între Protopopiatul Slobozia și Liceul Tehnologic Căzănești, pentru perioada 2019 – 2021, având ca obiectiv organizarea de activități religioase în scopul însușirii de către elevi a unui comportament moral-religios.